Nå er det perfekt tidspunkt å spisesjøkreps da tilgang på råvaren og prisen er på sitt beste. Når man er ferdig å spise er det bare å rulle sammen avispapiret og kaste det sammen med skallet
Jeg spiser den kokt og jeg spiser den ovnsbakt og grillet. Når man skal grille sjøkreps bør man lage urtesmør som man legger oppå krepsen, og man kan lage mange ulike typer også
Ikke bruk bestikk, og husk å smatte, suge og slurpe høylytt mens dere spiser. Del sjøkrepsen på langs. Legg sjøkrepsene i en ildfast form med snittflaten opp og hell hvitløksmøret over dem
Klipp ryggskjoldet av sjøkrepsene og ta bort tarmen. Legg sjøkrepsene på et bakepapir i en langpanne. Spis sjøkrepsen mens den er varm med godt brød, ev
Bruker du fiskerester for å gi smak til basen, så er det OK, men tenk på at alt skal moses med mixer, så skinn og ben og annet vi ikke vil spise må ut før du bruker stavmixeren
Du kan dele dem opp litt, så blir retten litt enklere å spise. Scampi er egentlig ett fellesord, som brukes i Norge om sjøkreps, kjempereker og hummerhaler
Kan spise det til middag hver dag jeg og det samme med skalldyr - snadder ✿. Scampi er egentlig ett fellesord, som brukes i Norge om sjøkreps, kjempereker og hummerhaler
Kan spise det til middag hver dag jeg og det samme med skalldyr - snadder ✿. Scampi er egentlig ett fellesord, som brukes i Norge om sjøkreps, kjempereker og hummerhaler
Scampi er egentlig ett fellesord, som brukes i Norge om sjøkreps, kjempereker og hummerhaler. Kjært barn har mange navn, kjempereker, tigerreker, kongereker - blir også blir kalt scampi
Hellstrøms variant er med andre ord en akevitt som ikke bare passer til julemat – dens kryddertoner og fine fatpreg harmonerer perfekt med blant annet grillet sjøkreps, delikate fiskestykker med sorte striper og annen smaksrik og krydret mat