Hvordan speke oppskrifter

Pancetta  –  Italias  svar  på  bacon

Pancetta – Italias svar på bacon

Sør-europearen er ikkje så glad i røykt spekemat som vi her i nord. Sistnemnde er spekemat av beste merke, oftast krydra såpass at svinekjøttet får ein ny dimensjon, men også speka så lenge at det kan etast utan at du treng steike eller koke det
Speket Andebryst

Speket Andebryst

Andebryst er alltid godt, og jeg prøver meg med å speke et bryst. Nydelig mørt spekekjøtt, med en mild god smak
Et lite sideprosjekt

Et lite sideprosjekt

I artikkelen "Heng grisen" presenterer han hvordan man kan lage sin egen pancetta. Siden jeg ikke har min egen røykovn her i Oslo, samt det å bygge en slik i tettbebygdestrøk nok ikke vil gjøre meg videre populært i nabolaget har jeg bestemt meg for å forsøke å speke kjøtt i stedet
Coppa  –  speka  svinenakke  i  aldringspose

Coppa – speka svinenakke i aldringspose

Den krydra og speka svinenakken minner sterkt om ei god skinke, og er inngangsporten til den italienske spekehimmelen for den som ikkje har tolmod eller sjanse til å vente eit par år på resultatet
Sildekaker med litt sting

Sildekaker med litt sting

Du treng ikkje speke silda eller lage tørka og røykt sild for å utnytte denne livsnødvendige råvara for oss kystfolk
Salami frå sørlegare strøk

Salami frå sørlegare strøk

Saltet er hovudingrediensen og den viktigaste vennen for å sikre eit godt spekeresultat. Ofte blir det oppmalte, krydra kjøttet og spekket som skal bli til salami ståande nokre timar, dagar eller til og med veker for å starte ein fermeteringsprosess, akkurat som dei fabelaktige spekepølsene til Magnhild Dyrdal, kjent frå filmen «Folk ved fjorden»
Spekepølse  i  aldringstarm

Spekepølse i aldringstarm

Å lage sin eigne spekepølser på gamlemåten kan vere utfordrande. Far min sitt kjøkken har mange besøk frå nordmenn som vil lage spekepølse etter gammal metode, slik Magnhild Dyrdal har lært tallause spekematentusiastar rundt om i landet

Tid for å høste...

Det er stas å finne en veninne på tross av aldersforskjell, det handler om å dele en felles lidenskap og forståelse av hvordan verden henger sammen

Prosciutto di Parma festival

Kom over en herlig liten butikk som hadde fantastisk spekeskinke, parmesan, utallige varianter av oljer, balsamico og pasta
Spekerevolusjon  i  aldringspose

Spekerevolusjon i aldringspose

Far min sitt kjøkken får massevis av spørsmål frå nordmenn som veldig gjerne vil speke maten sjølv, men manglar lokale og gunstige klima for å lukkast
Torsk med gresskarmos

Torsk med gresskarmos

Viktig å variere og prøve seg fram med nye smaker ♥Så over til eit Tirsdagstips til dere speke lesere

Svar på spørsmålsrunden

Hvordan tøyer du. Skal på gymmet å lage noen videoer i morgen, der kan jeg lage en video og vise deg hvordan jeg tøyer
Nakkegodt

Nakkegodt

Pussig hvordan ulike kjøttstykker har helt ulik prestisje i ulike land. Drar du til Italia eller Korsika derimot, er «Coppa» regnet blant den mest eksklusive «salumi» eller spekematen du får tak i
Guanciale  –  «bacon»  av  speka  svinekjake

Guanciale – «bacon» av speka svinekjake

Skal du lage ein ekte spaghetti alla carbonara, er det berre å speke din eigen guanciale. Du kan sjølvsagt speke guancialen i aldringspose i kjøleskapet