Når isbeinet er fjernet fortsetter du med kniven rundt lårbeinet til kneleddet slik at den delen løsner, til sluttskjærer du rundt beinet på skanken og det trekkes ut
Her ser du hvordan vi tilberedte lammelåret. Se hvordan på denne filmen på MatPrat sine nettsider. En utbeinet stek er enklere å skjære i fine serveringsstykker og man får bort slintrer og overflødig fett
Pass på å skjære bort stilken / kjernen. Kutt kålen i tykke skiver. Fårikålen får best smak om man benytter en del "dårlige" kjøttbiter, det vil si biter med mye fett og bein
I mange tilfeller blir lammet sammenlignet med hvordan Jesus ble ofret for menneskeheten, og vi finner lam brukt som symbol på Jesus i flere salmer og kirkekunst
Beinut kyllinglåra (jeg bruker en skrape teknikk der jeg skraper kjøttet fra beina for så og skjære det benfrie låret av beinet, prøv og få skinnet så helt som mulig, fjern sener)