Hvordan servere kongekrabbe oppskrifter

Spicy kongekrabbe

Serveres med godt brød og en frisk salat. Inspirert av en oppskrift i Lise Finkenhagens bok -fredag hele uken, og en saus jeg ofte lager til kamskjell, ble denne kongekrabbe-retten til
Grillet kongekrabbe med kryddersmør

Grillet kongekrabbe med kryddersmør

Grillet kongekrabbeserveres med toast og limemajones. Kongekrabbe smaker utrolig godt, bedre enn hummer - synes jeg, men det er selvfølgelig en smakssak
Gratinert kongekrabbe med granateple ♫♪

Gratinert kongekrabbe med granateple ♫♪

Hvordan skulle jeg få rodd dette i land. Kongekrabbe, også kjent under navnet kamtsjatkakrabbe og russerkrabbe, er en storvokst krabbeart som hører til gruppen med trollkreps
Urtegratinert kongekrabbe

Urtegratinert kongekrabbe

Kongekrabbe er fantastisk godt, og stort bedre enn dette blir den ikke. 800 g kokt kongekrabbe. 800 g kokt kongekrabbe
Gratinert kongekrabbe ?

Gratinert kongekrabbe ?

Serveres med godt brød, smør og gjerne hjemmelaget majones, som du finner oppskrift på her -eller aioli, oppskrift her
Kongekrabbe med blåmuggost

Kongekrabbe med blåmuggost

I denne retten har jeg gratinert kongekrabbe med blåmuggost og vårløksmør og servert med en frisk salat og glutenfrie fine rundstykker med restene av vårløksmøret
Scampi

Scampi

Er også ypperlig å servere som forrett. Den er også en fulltreffer til kongekrabbe. Hexamer Meddersheimer Rheingrafenberg Riesling serverer jeg ofte til skalldyr med mye smak og passer ypperlig til denne scampi retten
Gratinert hummer – Havets Kardinal

Gratinert hummer – Havets Kardinal

Denne nydelige vinen serverer jeg også til kongekrabbe, scampi og sushi. Ukene raser av sted og ny helg står for dør
Gratinert hummer

Gratinert hummer

Serveres med en båt lime eller sitron og fersk loff. Kongekrabbe er et annet alternativ som smaker fantastisk
Italiensk aften #2

Italiensk aften #2

Og selv om altså de fineste italienske restauranter serverer franske hvite viner, og selv om sommelieren rister på hodet når hvite italienere forespørres, så ville vi ha italienske hvite viner på bordet
Italiensk aften #2

Italiensk aften #2

Og selv om altså de fineste italienske restauranter serverer franske hvite viner, og selv om sommelieren rister på hodet når hvite italienere forespørres, så ville vi ha italienske hvite viner på bordet
Tid for tempura

Tid for tempura

Da Mat- og vinklubben Smak møttes til festaften for noen uker siden, serverte vertskapet blant mye annet en saftig og sprø tempura av kongekrabbe
Skalldyrrøre

Skalldyrrøre

Serveres gjerne med små toast eller lignende. 250 g rensede reker, krepsehaler, krabbe eller kongekrabbe