Det som er litt morsomt er at min mor som er blitt senil husket hvordan man saltet kjøtt . Men jeg fikk ikke tak i salt fårekjøtt, og da var ikke alternativene mange, og jeg måtte forsøke noe jeg ikke kan huske at jeg har gjort før, nemlig salte kjøtt
Jeg gledet meg hver gang denne retten sto på menyen ombord. Det salte lammekjøttet har fått koke en stund, flesket er lagt i, og løken med istukne nellikspiker gir, sammen med laurbærbladene en deilig smak til retten
Vel, hvordan ble så resultatet. Innerst inne har jeg nok spøkt litt med denne retten en stund, for i frysen hadde jeg både kjøttboller (laget samtidig med «Bryggesesporens burgere») og frosne «mini-raspeballer»
Jomen fant jeg ikke en flott kvist rosmarin i en potte i drivhuset også. Lammeskanker, kålrot, en god kjøttkraft, sjalottløk, hvitløk og selleri brukte vi til denne deilige retten
jeg brukte den røde (nesten rosa), saftige typen som heter Pink Lady, og som er suveren i desserter og slikt noe, men den ble ikke så bra i gryta – fruktkjøttet er rett og slett for sprøtt
Jeg er typen som kjører smør under peanøttsmøret, bare så dere vet hvordan ståa var. Videre hadde jeg store porsjoner kjøtt og mindre porsjoner karbohydrater til middag, så jeg minsket litt på kjøttet og tilførte/økte heller avokado, nøtter og byggryn som tilbehør
En av de aller dyktigste jeg vet om innen fagområdet mat og helse, er Jens Veiersted. Etter å ha hørt han fortelle om mørheten man oppnår ved langtidssteking av kjøtt, funket min impulsive side omtrent sånn
Og det var grusomt når vekkerklokken ringte i dag, så jeg fortjener noe godt til middag i dag. Du kan vaiere denne retten med andre typer kjøtt (for eksempel renskåret svinekjøtt, kylling eller pinnekjøtt) og grønnsaker og sterkere krydder
Selv prøver jeg meg frem hver sommer og høst, og som oftest blir resultatet bra. Som hovedingredienser i salatdressinger og marinader, til å pensle grillet kjøtt med(ofte blandet med olje), i sauser, supper, til sylting og konservering