Hvordan lager vi gjærdeig oppskrifter

Eltefrie hvitløksbrød

Eltefrie hvitløksbrød

Hvis middagsplanene endrer seg lager du bare et foccacia brød som du legger i fryseren. Jeg har ikke bakemaskin, jeg er ikke glad i å stå og elte for hånd og jeg får ikke gjærdeig til å heve som det skal
Middagsboller

Middagsboller

Mens bollene stekes så lager du hvitløksmøret. Vi sier middagsboller. Vet ikke helt hva jeg skal kalle denne gjærdeigen
Roseboller med vanilje og sitronglasur

Roseboller med vanilje og sitronglasur

Jeg skal nemlig vise deg hvordan man lager nydelige, roseformede vaniljeboller. ♥ Du kan lage roseformede boller med hvilken som helst type gjærdeig og du kan variere med ulike typer fyll
Grønnkål-pizza

Grønnkål-pizza

Grønnkål er en av de aller mest næringsrike kålsortene vi har – og når jeg får spørsmål om hva vi egentlig bruker grønnkålen til og hvordanvi kan nyttegjøre oss denne fabelaktige flotte grønnsaken – så svarer jeg alltid at grønnkål
Grove kavringer

Grove kavringer

Slik lager du kavringene. Nå er vi jo midt i den årstiden da det er deilig med små kaffepauser på trappa – eller en tekopp i solveggen
Fredagspizza - Oppskrift - Logg

Fredagspizza - Oppskrift - Logg

Det råder full forvirring i heimen om vi plutselig lager pizza på en onsdag, og far i huset blir dødelig fornærma dersom han kommer hjem en fredags ettermiddag og pizzadeigen ikke står til heving
Pizzabunn

Pizzabunn

Dette er pizzadeigen jeg har kommet frem til og bruker hver gang jeg lager pizza. Det vil jeg påstå er en vanesak
Grove boller med urtefyll

Grove boller med urtefyll

Hev bollene i formen til dobbel størrelse – i mens lager du fyllet. På bildet har jeg lagt litt ekstra frisk oregano på toppen, det er viktig at det ikke er harde stilker, men bare de myke bladene
Saftig blåbærstang

Saftig blåbærstang

Rull sammen fra langsiden, som om du lager rullekake. I går ble det nydelig middag med årets skalldyr og ferske reker, toppet med denne kaken, som var vidunderlig

Vinlandet Spania.

I tillegg er det en liten produksjon av rosévin ofte laget på Garnacha Tinta og noen få produsenter lagerhvitevinerhvitvinsdruen Albillo
SKÅRNE RUNDSTYKKER MED POTETMEL

SKÅRNE RUNDSTYKKER MED POTETMEL

Da vilager vår egen bjørkesirup, er det ofte naturlig å bruke den i deiger til brød og rundstykker, der gjæren bare skal ha litt å kose seg med

Verdens beste kanelboller?

vi baker det rett som det er. Tilsett så smørterningene (dette tipset har jeg lært av Trine i trines matblogg og det gjør stor forskjell på gjærdeigen
Meny med tandoori-kylling

Meny med tandoori-kylling

Nedenfor skal jeg fortelle deg en hemmelighet om hvordan du kan lage det perfekte nanbrød. Det er ikke så ofte at vilager indisk mat hjemme, men det skal vi heretter gjøre oftere, for indisk mat smaker kjempegodt, og den er også veldig enkel å lage
Horn med ost og skinke- eller annet fyll

Horn med ost og skinke- eller annet fyll

Dette er hva jeg alltid lagerhvis jeg skal ha besøk av mange og vil slippe mye styr rett før gjestene kommer, eller hvis jeg ikke har tid å lage til noe den dagen
Allsidig gjærdeigoppskrift

Allsidig gjærdeigoppskrift

Jeg har igjen en oppskrift fra Det søte liv som jeg vil skryte av. Jeg har aldri klart å få til gjærdeiger før jeg fikk kjøkkenmaskin, men nå går det som en lek
Pide, tyrkisk brød

Pide, tyrkisk brød

I midten av sirkelen lager du firkanter. Jeg har laget selvfølgelig en hjemme versjon av brødet men vi syntes at det smakte veldig godt
Kongen av langkokt

Kongen av langkokt

Selv mitt lille lager med eksotiske chilier hadde ikke begge typene, men la ikke det hindre deg. Kjøtt så mørt og smaksrikt at vi straks lurte på hvorfor vi ikke hadde brukt oksekjaker før og begynte å lete etter flere passende oppskrifter