Hvordan lager vi blåskjell oppskrifter

Blåskjell i urteolje

Blåskjell i urteolje

Slik lager du enkelt disse himmelske blåskjellene. Jeg ble så fristet av de store blåskjellene servert i en hvit kjele med masse deilig urtekraft
Blåskjell i thai mangokarri

Blåskjell i thai mangokarri

Hvis dere legger merke til oppskriften, brukes ikke brunt sukker eller honning som jeg vanligvis tilsetter når jeg lager asiatiske inspirerte retter
Blåskjell a la kokken på Color Line

Blåskjell a la kokken på Color Line

En god og mager dipp lager du av. Vi serverer blåskjell slik som i Frankrike med frittes og en god dipp eller en kryddermajones, men her er det fritt frem for det du liker best
Blåskjell Curry Curry Nam Nam

Blåskjell Curry Curry Nam Nam

gang jeg selv lagerblåskjelllager jeg alltid to varianter. Noen ganger eksperimenterer jeg, noen ganger lager jeg en rett jeg vet er god
Blåskjell med kokosmelk og currypasta

Blåskjell med kokosmelk og currypasta

Dette er en herlig forrett, eller et hovedmåltid hvis dere lager en litt større porsjon. Nå er vinteren her, og de norske blåskjella er på sitt beste igjen
Kremet fiskesuppe med blaude konsonanter

Kremet fiskesuppe med blaude konsonanter

Jeg har alltid blitt fortalt at når man lager skikkelig fiskesuppe skal man ha i syv slag fisk. person)Krepsehaler eller rekerBlåskjellHa fiskekraft, vin og fløte i en kjele og varm opp mot kokepunktet
Mine beste kokebøker

Mine beste kokebøker

Når jeg lurer på hvordan jeg lager lammecaree eller perfekt coq au vin, er dette boken. med forslag til hvordan man bruker blomster, frukt, nøtter osv som dekorasjon
Kongen av krabbe

Kongen av krabbe

Så legger du på fenikkel, stykker av kongekrabbe, blåskjell samt sjøalgesalat hvis du ønsker det. Vi burde fått det kastet etter oss som en takk for at vi spiser den, før den spiser alt liv på havbunnen langs Norskekysten
Paella

Paella

Oppskriften under er en variasjon av Spansk paella fra Matprat, men dette lager du slik du selv ønsker det
Rød curry-suppe med laks og asparges

Rød curry-suppe med laks og asparges

Jeg er veldig glad i sterk mat og lager stort sett alltid litt for sterk, men denne gangen måtte vi tilsette litt fløte i suppekraften og en kladd rømme ved servering for å ikke stresse svelg- og tårekanalen

4 Retters middag

Det med denne resturanten er at de lager menyen ut i fra hva de fanger om morgenen. Dette var noe jeg og mamma hadde bestemt at vi måtte gjøre, dette siden det ikke ble noe ferie i år
Haemul pajeon

Haemul pajeon

(Eller i fire hvis løkene har store hoder). Ha i hakket blåskjell, reker og blekksprut. Tørk av pannen med kjøkkenpapir hvis bunnen blir for klissete

Litt bilder fra vår franske fest :)

Ikke så fransk med Foccatia, men alle som har smakt de han lager skjønner godt hvorfor vi hadde det på bordet, mmmmm