Lutefisk er hovedsakelig et skandinavisk fenomen, men hvordan den oppsto, fins det flere teorier om. – En historie går ut på at det startet med en brann i et tørrfisklager i Lofoten, forteller Geir Bakkevoll i Norges sjømatråd
Denne retten kan selvsakt lages som selvstendig rett til lunsj, middag eller til helgemat. Når man skal planlegge Tapas er det lurt å finne råvarer som kan brukes i flere av rettene, og i denne retten brukte vi bacon og tørrfisk som vi også var ingredienser i andre retter
Her beskriver Olaus Magnus hvordan lutefisk tilberedes og spises. En sannsynlig teori går på at det skjedde etter en brann i et tørrfisklager i Lofoten
Da blir ikke det første laget med potetskiver i bunnen hengende fast, sa han. Den er skrevet av Sarah Dekke og inneholder mange oppskrifter basert på råvaretilgangen i norsk kystkultur, og selvsagt både klippfisk og tørrfisk
Klippfisk er kanskje det beste av de tre tørrfiskslagene klippfisk, stokkfisk, (eller det man merkelig nok kaller tørrfisk i dag, men som het stokkfisk før, akkurat som i resten av Europa i dag)
Her beskriver Olaus Magnus hvordan lutefisk tilberedes og spises. En sannsynlig teori går på at det skjedde etter en brann i et tørrfisklager i Lofoten
Baktanken var at vi som bloggere og journalister skal inspirere folk til å lage maten selv, etterspørre det som koster mer, men smaker mer og gjør bedre for både helse, miljø og kultur
Å få plass på et av verdens største, beste, og mest populære vikingmarkeder er ikke bare bare når laget er helt ferskt og man ikke har så mye å vise til