Hvordan lage tørrfisk oppskrifter

Flere spiser lutefisk ute. Men den er enkel å lage selv.

Flere spiser lutefisk ute. Men den er enkel å lage selv.

Lutefisk er hovedsakelig et skandinavisk fenomen, men hvordan den oppsto, fins det flere teorier om. – En historie går ut på at det startet med en brann i et tørrfisklager i Lofoten, forteller Geir Bakkevoll i Norges sjømatråd
Fylt paprika med tørrfisk og bacon

Fylt paprika med tørrfisk og bacon

Denne retten kan selvsakt lages som selvstendig rett til lunsj, middag eller til helgemat. Når man skal planlegge Tapas er det lurt å finne råvarer som kan brukes i flere av rettene, og i denne retten brukte vi bacon og tørrfisk som vi også var ingredienser i andre retter
Lutefisk 2014

Lutefisk 2014

Du kan selv lage den med klippfisk eller stokkfisk (tørrfisk). Og slik kan du selv lage lutefisk, du rekker det enda for å bli ferdig til jul
Klippfisk boller

Klippfisk boller

Men vi laget vår egen lille vri på våres boller, vi skiftet ut persille med dill og hadde knust baconsvor utenpå bollene før vi steikte de

Norske mattradisjoner?

En vanlig drikk var en slags buljong laget av blod og fett, som ble knadd sammen til små boller, og som oppløste seg når det ble lagt i varmt vann
Lutefisktid igjen

Lutefisktid igjen

Her beskriver Olaus Magnus hvordan lutefisk tilberedes og spises. En sannsynlig teori går på at det skjedde etter en brann i et tørrfisklager i Lofoten

Tradisjonell lutefisk

En legende sier at et lager med tørrfisk brant opp etter et lynnedslag. Iår skulle det bli romjul før jeg endelig fikk somlet meg til å lage lutefisk
Bacalao med ekstra umami!

Bacalao med ekstra umami!

Da blir ikke det første laget med potetskiver i bunnen hengende fast, sa han. Den er skrevet av Sarah Dekke og inneholder mange oppskrifter basert på råvaretilgangen i norsk kystkultur, og selvsagt både klippfisk og tørrfisk
Bacalao på verandaen!

Bacalao på verandaen!

Klippfisk er kanskje det beste av de tre tørrfiskslagene klippfisk, stokkfisk, (eller det man merkelig nok kaller tørrfisk i dag, men som het stokkfisk før, akkurat som i resten av Europa i dag)
Vintersalat

Vintersalat

kokt klippfisk, kylling, sardiner, tørrfisk eller tørrstekt bacon. Urteolje. Finhakk dill og bland med olje og eddik
Lutefisk, runde 2.

Lutefisk, runde 2.

Her beskriver Olaus Magnus hvordan lutefisk tilberedes og spises. En sannsynlig teori går på at det skjedde etter en brann i et tørrfisklager i Lofoten
Stoccafisso alla Zia

Stoccafisso alla Zia

Deretter legger du første laget med fisk, og begynner med poteter igjen. Jeg er veldig glad i tørrfisk
Gullimunn gjør gullfunn på «Food for media»

Gullimunn gjør gullfunn på «Food for media»

Baktanken var at vi som bloggere og journalister skal inspirere folk til å lage maten selv, etterspørre det som koster mer, men smaker mer og gjør bedre for både helse, miljø og kultur
Klippfisk boller

Klippfisk boller

Men vi laget vår egen lille vri på våres boller, vi skiftet ut persille med dill og hadde knust baconsvor utenpå bollene før vi steikte de

Litt om å skrive om vin.

Aromatisk – kraftig duft som vi oftest finner i ung (hvit)vin laget på smaksrike og karakterfulle druer