Det er en kjempe stor grunn til at jeg ofte velger å lage lavkarbovarianter av ris og pastaretter, og det er ikke fordi jeg vil spise mindre karbohydrater, men fordi jeg vil spise mer grønnsaker
Hvis du har rester igjen av ris fra dagen før og et lite utvalg grønnsaker i kjøleskapet kan du lage en kjempegod og rask middag og samtidig bruke opp restene
Jeg har laget en vegetar versjon til våre kjøttfrie middager, og vi hadde grønnsaksrester fra en tacomiddag, så derfor er paprika av ulike farger brukt her, men jeg har også hatt i proteinkilder som stekt tofu, egg, kylling eller svinekjøtt, så her er det bare å «freestyle» til din egen smak
Har vært veldig aktiv i det siste, men det ser ikke ut til å ha noen effekt på vekten så må vel i gang med en ny runde lavkarbo eller Dukan diett etter hvert
Latterlig enkelt og veldig billig å lage. Stektris er inget unntak. Best blir det med nykokt ris,men rester går greit om det har ligget kaldt i luftett boks i maks ett døgn
Det er også noen enkle grep for å lagestektrismed tanke på innhold. Om man vil følge skikkelig Thai tradisjon, server også med et stekteggmed hel plomme
Du kan fint holde rettene varme inne i stekeovnen på lav varme mens du lager de andre. Du kan servere medris naturell, men jeg syns stektris blandet med noe godt er det beste
Indonesia sin nasjonalrett er Nasi goreng - stektris. Sup Sapi består av stekt oksekjøtt i biter, poteter, gulrøtter, purre, selleri, løk, chili, hvitløk, muskat, salt og pepper