Mor lagde 'tørre vafler' hver jul -og det har jeg også lyst til å lage. Den finmalte typen, som selges er malt med skallet på -og har derfor en mye mildere smak enn de som blir laget av kun frøene
Dette er en standard grunnoppskrift som jeg bruker når jeg trenger å lage gode vafler raskt. Husk at vafler som avkjøles alene blir sprø – vafler som avkjøles oppå hverandre blir myke
Det finnes tusenvis av vaffeloppskrifter og denne er ikke spesielt bemerkelsesverdig foruten om at den er relativt sunn med havregryn, glutenfri og enkel å lage
Dessuten liker jeg best å spise lune vafler, så å lage ferdig vafler på forhånd og sette dem under glad-pack – det gjør i alle fall ikke meg særlig glad
Smuldredrysset lages med store havregryn og mandelflak og blir sprøtt og crispy. Hva med å lage en lettvint og kjempegod Smuldrepai med rabarbra og vaniljekrem denne sommermandagen
Både vafler, rosinboller og grøt kan lages dagen i forveien. ♦ Stek bacon sprøtt. Havrevafler. «Hva i all verden spiser du til frokost eller lunsj når du ikke spiser brød