Hvordan lage saltlake oppskrifter

47 Lagre
Saltlake og frysing

Saltlake og frysing

Dersom du skal lage fisk i sousvide vil du få et bedre resultat ved bruk av saltlake. Saltlake er et fint hjelpemiddel for å unngå at vi mister mye kjøttsaft ved tining
116 Lagre
Saltkjøttlår (kokt saltet lammelår)

Saltkjøttlår (kokt saltet lammelår)

Så lenge jeg kan huske har pappa laget saltkjøttlår til jul. La det stå på kjøkkenet (romtempertur) natten over, saltet smelter og blir til saltlake i løpet av natten
94 Lagre
SYLTEFLESK av tynnribbe

SYLTEFLESK av tynnribbe

Dette sylteflesket er utrolig enkelt å lage,. Lag saltlake av. Jeg har tidligere laget sylteflesk av både grisehode, syltelabber og buklist,
26 Lagre
Ribberull ala kjøkkenmagi

Ribberull ala kjøkkenmagi

For første gang har jeg laget ribberull, det er veldig enkelt, og man trenger ikke stor syltepresse for å få bra resultat
24 Lagre
Egg- og rekesalat med karri og chili

Egg- og rekesalat med karri og chili

Dressingen til salaten er enkelt og greit to poser ekte majones, kan vise hvordan man lager majones selv en annen gang
21 Lagre
Saltkjøtt suppe/lapskaus. Noe av det beste jeg vet <3

Saltkjøtt suppe/lapskaus. Noe av det beste jeg vet <3

Vet ikke om dette er noe typisk Nord Norsk, men jeg er oppvokst med lapskaus laget på saltkjøtt. Saltlake
15 Lagre
Sylt agurkene dine sjæl!

Sylt agurkene dine sjæl!

Å lage sylteagurker selv gir en helt egen syltetilfredshet og fine gaver. Først lar du agurkskivene trekke i en saltlake natten over
15 Lagre
Grillet norsk kveite på Italiensk vis

Grillet norsk kveite på Italiensk vis

I dag tenkte jeg å vise dere et alternativ på hvordan du kan tilberede denne nydelig fisken. Helt til å begynne med starter jeg med å lage pestoen ferdig
13 Lagre
Lammerull

Lammerull

Den er egentlig ganske kjapp å lage. Lagre den i svak saltlake – det gir fin saftighet og god saltsmak
13 Lagre
Hjemmelagde pølser med nordisk karakter

Hjemmelagde pølser med nordisk karakter

Jeg har lenge tenkt på å lage egne pølser. Tarmer kommer i saltlake og må skylles før bruk. Å lage pølser krever litt utstyr og noen forhåndsregler
11 Lagre
Pannestektsousvidetorsk med ingefærgulrotpuré

Pannestektsousvidetorsk med ingefærgulrotpuré

Legg opp…og nyt en deilig fiskemiddag hvor du sannsynligvis kommer til å oppleve det samme som oss – at du ikke laget nok
8 Lagre
Kokt tunge, til ære for verdens beste Tore!

Kokt tunge, til ære for verdens beste Tore!

Vi er fire familier som har slått oss sammen for å lage mat av alt som kan brukes fra dyret. Vi har nå kokt og laget sylte på hodene og den feite og gelatinrike kraften fra hodene har vi delt broderlig
8 Lagre
Røkt elgstek

Røkt elgstek

Rør ut salt i vann og hell saltlaken i en dobbel plastpose. La steken ligge minst 12 timer i saltlaken
6 Lagre
Blåkveite med chimmichurri og høstens grønt

Blåkveite med chimmichurri og høstens grønt

Chimmichurri kommer du til å lage igjen og igjen når du først har fått smakt på det. La den bare ligge i saltlaken til den er kald nok å håndteres
5 Lagre
Kimchi - Koreas nasjonalrett

Kimchi - Koreas nasjonalrett

Det kan lages på mange forskjellige måter, og med forskjellige grønnsaker. Lag saltlake av 2 dl salt og 2 l vann
4 Lagre
Fermentert rødløk

Fermentert rødløk

lage det meste selv er sylting både mer tidskrevende, mindre sunt og smaken er. Hell saltlake over løkene og pass på at
4 Lagre
Norske mattradisjoner?

Norske mattradisjoner?

En vanlig drikk var en slags buljong laget av blod og fett, som ble knadd sammen til små boller, og som oppløste seg når det ble lagt i varmt vann
4 Lagre
Krepselag

Krepselag

Så da gjenstår det bare å lage tilbehøret på selve dagen, eller det vil si – det meste kan du også klargjøre dagen i forveien