Ramsløk er jo i vinden som aldri før, og i den sammenheng tenkte jeg at jeg skulle ta det jeg hadde igjen etter en ramsløk burger og lage en pesto med litt norske ingredienser (eller nesten iallefall)
Jeg lager en stor porsjon, deler det opp i passe stk som jeg oppbevarer i fryseren. Blomstene var ikke kommet på Ramsløken da jeg var i Søsterdalen tidlig i dag
Potetmos med ramsløk. 8-10 poteter5-6 ss olivenolje, smør eller gåsefett2-3 fed hvitløkSalt og pepperUrter. Skrell potetene (ikke nødvendig) og kok de i lettsaltet vann i 10 minutterHell av vannet, sett på lokk og rist kjelen godtHa olje, smør eller fett i en ildfast form og tilsett potetenePass på at potetene ligger i ett lag (ikke oppå hverandre)Krydre med salt og pepperSett formen i ovenen på 200 grader og stek potetene i en halv timeTa potetene ut og trykk de litt ned med en potetmoser - bruk flatsiden på potetmoseren og trykk nok til potetene blir litt sammentrykket slik at stekeflaten blir størreBland frisk rosmarin eller timian sammen med 1-2 ss olivenolje og 1-2 ss hvitvinseddik - tilsett hele hvitløksfedHa urteblandingen over potetene og stek de i ytterligere 25-30 minutter - eller til du synes de ser ferdige ut. 5-6 ss olivenolje. 1-2 ss olivenolje
Båtpoteter er virkelig en av de enkleste potetene man kan lage. Ramsløk og, salt, pepper rapsolje. Den største feilen jeg opplever at folk gjør er å være for sparsommelig med oljen
Jeg har gitt meg selv i oppgave å lage den ultimate veganburger. – Ramsløk. Benytt olje til steking. Å lage en veggisburger er ikke så stror utfordring, da kan du bruke både egg, ost og andre meieriprodukter, og da er mulighetene mange
Jeg har laget en form med bakte tomater, eple og vårløk til pølsene og synes egentlig det er nok, men du kan jo også servere poteter eller pasta etter hva du liker best