Vi har heldigvis opptil flere velassorterte eksotiske butikker her på Lillehammer, og det er utrolig mye billigere og bedre å kjøpe store poser med tørkede bønner som vannes ut over natten, og koker i lettsaltet vann dagen etter
Den kom godt med som "base" da jeg skulle lage en pastamiddag her hjemme i går. Kjøttdeigen er en "go´og mager" kjøttdeig av svin som både er billig og full av protein og lite fett
Potet, løk og kjøtt – i ein eller annan form – er obligatorisk. Enkel husmannskost av dette slaget var ei fin avveksling frå det vi ungar opplevde som alt for mange fiskemiddagar
Mor, og eventuelle jenter i familien, står gjerne på kjøkkenet hele dagen for å lage disse små smaksbombene i forskjellige varianter – fylt ikke bare med ris, krydder, urter og kjøtt, men også med en hel masse kjærlighet og omtanke
Lettsaltet røkt svinekam er ett smakfullt stykke kjøtt som passer veldig fint om sommeren. Bland sammen 1/2 dl eplecidereddik, 2 ss olivenolje og 2 ss honning for å lage dressingen
Sjekk også mitt innlegg fra tidligere for hvordan jeg alltid får supersprø ovnsbakte poteter. Å lage langpannebørek, som er myk inni og lett brunet på toppen, er ikke det samme som å lage sigarbørek, som skal være helt sprø, nesten som en tynn vårrull, eller amulettbørek, som er trekantede og skal være som puter
Mektig synd, for retten er utrolig lett å lage. Rens hønsekjøttet fra skinn og bein og sett til side. Ha kjøtt og grønnsaker i sausen og varm forsiktig