Den beste majonesen lager du selv, men det smaker godt med ferdigkjøpt majones også så derfor får du oppskrift på majones som er lettvint hvis du vil lage selv
Muligens litt i søteste laget for noen, da bærsyren nesten er fraværende i årets norske jordbær. Sommermåltidet startet med en frisk salat med syltet villaks og kongekrabbe, crispi, rosso, litt valnøtter, finstrimlet purreløk, agurk og sukkererter, med en enkel vinaigrette, etterfulgt av en vermicelli vongole, englehårspasta med hjerteskjell
Muligens litt i søteste laget for noen, da bærsyren nesten er fraværende i årets norske jordbær. Sommermåltidet startet med en frisk salat med syltet villaks og kongekrabbe, crispi, rosso, litt valnøtter, finstrimlet purreløk, agurk og sukkererter, med en enkel vinaigrette, etterfulgt av en vermicelli vongole, englehårspasta med hjerteskjell
Kommer opprinnelig fra Midt-Østen og er laget av durumhvete. Stekt kongekrabbe med bulgur, risotto-style og sjøalgesalatNå er det ganske lett å få tak i rå kongekrabbe
250 g rensede reker, krepsehaler, krabbe eller kongekrabbe. Hakk eggene og finhakk løken. Rens fennikelen og skjær den i tynne skiver (bruk en skreller)
Her har jeg valgt å lage med skalldyr, men du kan bare bruke fantasien. Selv lager jeg en kjapp dilldressing av dill, lettrømme, en dæsj majones, litt eddik, salt, pepper og sukker
Med nydelige råvarer tilgjengelig er det bare en ting å gjøre, nemlig lage et behagelig måltid. Økologiske tomater fra Kjærgård modnet entrecote og basilikum fra hagenFersk kongekrabbe fra Berlevåg, grillet vårløk fra Stenersen gartneri, nykål fra Huseby, Fennikel fra Elstøen Gartneri i Lier og hvitløksmajones
Neste gang skal jeg be han ta med torskehoder for å lage den flotteste kraften. Nå er en av mine store frysebokser fylt til randen med flotte fileter av sei, torsk, flyndre, reker, kongekrabbe og kveite, alt fra det villeste havet