Karamellene lages med søt, kondensert melk og får helt herlig konsistens. ♥ Merk at karamellene blir harde når de er kalde, men de blir myke igjen om du lar dem stå en liten stund i romtemperatur
om du ønsker å lage sukkerfrie og sunnere karameller kan du sjekke denne oppskriften. I julen er det fullt lovlig å lage ordentlig godis fra bunnen av med både sukker og sirup, er dere ikke enig
Myke, seige og litt harde, laget på ekte vis og gjerne fløtekarameller med lakrissmak. Kort koketid gir myke karameller og jo lenger de kokes, desto hardere blir de
Etter de små ganer å dømme her i huset (joda, de har blitt store nå, men jeg husker fortsatt hvordan de har vært), er dette en kake for en «voksen smak»
- Bildene under viser hvordan det skal se ut. Jeg har lenge prøvd å lage perfekt, sukkerfri karamell, -uten hell, men i år var lykken på min side og jeg har fått til en oppskrift som jeg mener er knallgod
Jeg kuttet på langs og satte disse lange barene i fryseren slik at de ble helt harde og kalde igjen. Hjemmelaget sjokoladebar med proteinbunn og sukkerfri karamell
Først ut er noe så enkelt og himmelsk godt, nemlig hjemmelagedekarameller. Jeg brukte et digitalt steketermometer, et slikt man bruker når man feks skal lage lammestek
Nam nam disse skal jeg lage mer ut av, dette var virkelig fløtekarameller som smelter på tungen. Koker du massen for lite blir det noe kliss, lar du de koke for lenge, harde som sukkertøy