En av de mest kjente rettene med norsk sjøkreps lages med nettopp disse halene. Scampi fritti = fritert norsk sjøkreps = tidligere verdens mest kjente scampirett
Med kun noen få ingredienser kan du lage denne spennende forretten. Oppskriften fant jeg i bladet Tara Smak (en rett av den thailandske kokken Gwan), men jeg har byttet ut scampi med norske sjøkreps fordi disse er både bedre og mer miljøvennlige
Når du lager disse sommerrullene bruker du rispapir og du friterer dem ikke. Disse ferske rullene er fylt med reker/scampi, gulrot, paprika, salat og agurk og sammen med den deilige peanøttsausen er dette en fullkommen lunsj eller hvis du vil ha noe snadder på kvelden
Matbloggen Cupcakes og Tapas — Inspirerende oppskrifter
Til tross for mengder med skremselspropaganda om hvor vanskelig det er å lage selv gikk vi for en stund siden, nærmere bestemt påskeaften (naturlig nok) i gang med oppgaven som skulle vise seg å ikke være så vanskelig som man skulle tro
Skjær det du vil ha i rullen i tykke eller tynne strimler, avhengig av hvordan du ønsker det. Bruk gjerne en spiseskje når du lager ”risfingre” så får du like store boller hver gang
Blauerbier er laget av blåbær, og er mye godere enn du kanskje tror. Du finner allt fra vietnamesisk til god klassisk tysk husman, der emellom hestepølser og fritertscampi