Å lage rødløkskompott er ufattelig enkelt og veeeeldig godt. Slik lager du ribbe med sprø svor. Det er heldigvis ikke vanskelig å få til sprø svor heller, ribba lager praktisk talt seg sjøl
Jeg har laget kalkun med smak tidligere, men nå her jeg prøvd med enannensammensetning. Stek ribbenpå vanlig måte, bygg opp med entallerken under slik at fettet renner av påsidene
Jeg bruker å ha en prøverunde på ribba før selve hoveddagen, nemlig julaften. Må sies jeg var litt skeptisk første gangen jeg prøvde, men smaker fortsatt ribbe, bare litt bedre, og blir så saftig og god
Ribbe er enkelt å lage, og veldig smakfullt året rundt. Koldjomfrua stekte ribba etter familietradisjoner, og så la vi den litt pågrillen til slutt før servering, sammen med noenhjemmelagede Bratwürst fra Rollag stasjon
Og hver gang jeg steker ribbe, tenker jeg på mormor, og pådennemåten blir matlaging nostalgisk og fin – tenkpåhvordan oppskrifter blir videreført fra generasjon til generasjon – det er fantastisk