Hvordan er deres grøt-tradisjoner i jula. Vanlig tradisjonell risengrynsgrøt er laget med hel melk, men noen bruker også å tilsette fløte for å spare tid og få mer gjort
For et år siden skrev jeg om hvordan du kunne lage konfekt med ferdigstøpte sjokoladekapsler. Ekte risengrynsgrøt tar lang tid å lage, samtidig som den ofte brenner seg
For det første er grøt superenkelt å lage, for det andre kan den gjøres utrolig næringsrik, mens den for det tredje kan varieres omtrent i det uendelige
I kveld bestemte jeg meg for å lage en kvelds inspirert av DedicationKristine, nemlig tacotårn. Mannen min og jeg liker nemlig, som mange andre, en ekstragod kvelds om lørdagene
Vi hadde et lite samarbeid her rett før jul, hvor vi skulle gi hverandre oppgaver om å lage julemat. Mjølkegryn er rett og slett en risengrynsgrøt tilsatt ekstra med melk så du får en litt tykk suppe
Siden dette er dessert, pleier jeg å bare lage en halv pizza-størrelse. Når de stekes i biter blir nemlig kantene karamelliserte og ekstra søte og sprø
Jeg har også prøvde meg på å lage ren byggrynsgrøt selv, men den ble på ingen måte like god som den man får kjøpt i butikken, så jeg holder meg til blandingen
Julegrøt spises gjerne flere ganger i jula, men aller viktigst er kanskje grøten på lille julaften, der man gjerne tar en ekstra porsjon eller to i håp om å finne mandelen og stikke av med marsipangrisen
Oppskrift på risengrynsgrøt varierer selvsagt etter hvilken type man lager. Målet er jo at man lager akkurat nok mat slik at det ikke blir rester, men det er ikke alltid så lett
Jeg prøver å få til at vi stort sett spiser det samme, men med litt variasjon av tilbehør, med mindre de spiser risengrynsgrøt eller sodd, da kaster jeg inn håndkle og lager noe annet til meg sjøl
Da kan man enkelt lage deilig riskrem. (Hvis du vet at familien pleier å skrape grøtgryta hver lørdag kan du koke litt ekstra for å få nok til dessert dagen derpå