Hvordan lage ekstra god risengrynsgrøt oppskrifter

Jakten på den perfekte julegrøt

Jakten på den perfekte julegrøt

Hvordan er deres grøt-tradisjoner i jula. Vanlig tradisjonell risengrynsgrøt er laget med hel melk, men noen bruker også å tilsette fløte for å spare tid og få mer gjort
Dynegrøt

Dynegrøt

For et år siden skrev jeg om hvordan du kunne lage konfekt med ferdigstøpte sjokoladekapsler. Ekte risengrynsgrøt tar lang tid å lage, samtidig som den ofte brenner seg
Grøtens dag.

Grøtens dag.

For det første er grøt superenkelt å lage, for det andre kan den gjøres utrolig næringsrik, mens den for det tredje kan varieres omtrent i det uendelige
Tacotårn

Tacotårn

I kveld bestemte jeg meg for å lage en kvelds inspirert av DedicationKristine, nemlig tacotårn. Mannen min og jeg liker nemlig, som mange andre, en ekstragod kvelds om lørdagene
Lutefisk og mjølkegryn fra Mammas Bakeri.

Lutefisk og mjølkegryn fra Mammas Bakeri.

Vi hadde et lite samarbeid her rett før jul, hvor vi skulle gi hverandre oppgaver om å lage julemat. Mjølkegryn er rett og slett en risengrynsgrøt tilsatt ekstra med melk så du får en litt tykk suppe
Dessertpizza

Dessertpizza

Siden dette er dessert, pleier jeg å bare lage en halv pizza-størrelse. Når de stekes i biter blir nemlig kantene karamelliserte og ekstra søte og sprø
saftige, sukkerfrie lapper

saftige, sukkerfrie lapper

Jeg har også prøvde meg på å lage ren byggrynsgrøt selv, men den ble på ingen måte like god som den man får kjøpt i butikken, så jeg holder meg til blandingen
Slik lager du den perfekte julegrøt

Slik lager du den perfekte julegrøt

Julegrøt spises gjerne flere ganger i jula, men aller viktigst er kanskje grøten på lille julaften, der man gjerne tar en ekstra porsjon eller to i håp om å finne mandelen og stikke av med marsipangrisen
Risengrynsgrøt.

Risengrynsgrøt.

I dag har jeg lagetRisengrynsgrøt,  som vi spiser mitt på dagen, da det er lørdag. og lager den som det står på pakken
Late night risengrynsgrøt

Late night risengrynsgrøt

Lages etter anvisning på pakken. (Du kan med fordel ha i litt ekstra salt for å balanseresøtsmaken fra soyamelken
Resirkulering

Resirkulering

Oppskrift på risengrynsgrøt varierer selvsagt etter hvilken type man lager. Målet er jo at man lager akkurat nok mat slik at det ikke blir rester, men det er ikke alltid så lett
fried chicken

fried chicken

Jeg prøver å få til at vi stort sett spiser det samme, men med litt variasjon av tilbehør, med mindre de spiser risengrynsgrøt eller sodd, da kaster jeg inn håndkle og lager noe annet til meg sjøl
Festfin dagen derpå

Festfin dagen derpå

Da kan man enkelt lage deilig riskrem. (Hvis du vet at familien pleier å skrape grøtgryta hver lørdag kan du koke litt ekstra for å få nok til dessert dagen derpå
En bit av Toscana.

En bit av Toscana.

Hvordanlager man italiensk Biscotti. no lager en superbra risotto basert på økologisk carnaroli ris som er enda enklere å lage

OKTOBER'S

Det fikk meg også til å skrive et innlegg om hvordan trening gjør det lykkeligere. Denne er kjempe enkel å lage

Litt mer om krydder

Estragon er et klassisk urtekrydder som det er spennende å lage kryddesmør av. Karri, ekstra sterk. Einerbær er dessuten godt til alle farseretter