Hvordan lage consomme oppskrifter

Consommé

Consommé

Consommé er i utgangspunktet en klar kjøttkraft, men denne er laget på sopp og løk. Ved siden av har jeg ristet rugbrød med sopptapenade - som jeg lager av sopprestene fra suppen
Vi tar den enda litt lenger

Vi tar den enda litt lenger

Å lage egen ravioli er ikke vanskelig. Å lage consommé er derimot en tålmodighetsprøve. Og neste rett var utbenet og fyllt vaktel med soppblanding og krydderurter, sellerirotkake, grønne asparges, vårsalat brunois, sellerirotchips, syltet traktkantarell, mikrourter og en portvinsemulsjon bygget på kraften vi laget til consomméen

Gresskarsuppe med sting

gresskar kjøper vi gjerne for å lage skumle lykter til halloween, men hva gjør vi med all innmaten når lykten skinner flott utenfor

DRIKKEBULJONG SOM MEDISIN

Aller først har jeg likevel lyst til å skrive litt om hvordan kraft som medisin og kulinarisk fundament er i ferd med å forsvinne ut av bevisstheten vår