Borte i dag, men overalt finner man trær som dette. Den søte, litt bitre smaken en gele eller et syltetøy av rognebær og epler eller pærer gir, løfter haresteken, reinsdyrgryten eller rypefiletene til nye høyder
Så tar man leveren og deler den opp i små biter og koker den i litt av fiskelaken. Selv om man kan dyrke jordbær visse steder i Finnmark, setter klimaet selvfølgelig begrensninger for jordbruk
Finhakk sjokolade og smør og smelt dem i en liten bolle over en kjele med vann som nesten koker. Jeg fant også informasjon om en undersøkelse fra Universitetet i Cincinnati, Ohio, USA der man hadde satt noen mus på høy-fett diett
Hermetikk fra Svenskhuset- Moderne mat fra Nord-Norge og Svalbard
Swn grønne spargesen brekker du av, skyller, og koker opp til den skifter farge til mørkegrønt. Man har forsøkt å «transformere» svinekjøtt til oksekjøtt
Legg i rogna når vannet koker og la den trekke på kokepunktet i ca. Særlig finner man mye D-vitamin i rogn og det er jo supert nå etter en lang mørketid
Det saltede vannet koker, og hummerne slippes oppi. Det provencalske kjøkken er utrolig mangfoldig. Den ene hadde litt i overkant med rogn, syntes vi begge