Hvordan koke rogn fisk oppskrifter

Comosjøen, hvor fisk er næring

Alt avksjæret fra fisken har du i en kjele og lar koke en halvtimes tid. Rens fisken men behold rogn eller melke, begge er deilig å steke
Skreimåltid med rogn

Skreimåltid med rogn

Det er tid for havets fineste fisk – Skreien er her, og vi må jo bare nyte denne hvite, fine fisken. Skreirogn
Skreimølje

Skreimølje

Rogna tar lengt tid å koke.  sett kokeplaten på lav styrke,.  Ta opp fisk og rogn og legg det på et fat,
Ovnsbakt skrei med kaviarsaus ✿

Ovnsbakt skrei med kaviarsaus ✿

I sausen brukte jeg Melbu Kaviar Orginal, den har en god sterk smak av ekte fiskerogn og smakte helt nydelig i kaviarsausen
Ovnsbakt sjøtunge

Ovnsbakt sjøtunge

HER får du fint tips på hvordan du kan filetere sjøtungen. Et lite pluss var at fisken viste seg å ha deilig rogn
Himmelsk  heimelaga  lakse-  eller  ørret-rogn

Himmelsk heimelaga lakse- eller ørret-rogn

Ha klar ei tresleiv i eine handa mens du heller over det kokevarme vatnet. Far min og eg har i blant vore heldige på fiske ørret med flott rogn i
Det var slett ikke vondt!

Det var slett ikke vondt!

Slettvar er en av de beste flatfiskene du får kjøpt. Vår ble kjøpt i fiskeforretningen i Nevlunghavn. Og tilberedt dagen etter at den ble fisket
Kamskjell og sommer!

Kamskjell og sommer!

Limen skaper en slags «kokeprosess» i kamskjellet. Det er kun den hvite muskelen du skal spise, hvis du ikke tørr å prøve deg på rognen
Ta vare på gledene

Ta vare på gledene

Grunnprinsippet når ein syltar er å koke frukta mør, gjerne med ekstra vatn i gryta, og så tilset ein pektin i ein eller annan variant
Kokt skrei med jordskokk og kapers

Kokt skrei med jordskokk og kapers

Mørkokes og moses med smør, litt kokekraft og salt/pepper. Oppskriften på vinterens must, skrei med lever og rogn, ligger allerede på matbloggen, denne gangen velger jeg en helt enkel rett hvor skreifileten spiller hovedrollen alene

Matsvindel i hundre!

Mens fisken får trekke kan du spe på med noen skjeer av fiskekraften, og koke inn videre. Ikke koke da
19.04.2017

19.04.2017

Ha i eplejusen og fløten og litt av saltet (man kan la den koke inn litt så man kan smake om den trenger mer salt, så den ikke blir for salt)