Hell av kokevannet og ha bitene i en serveringsskål. Jeg elsker rødbeter og spiser dem i melkesyregjæret mat og drikke, i supper, gryter, og som tilbehør
Det er noe deilig gammeldags og sunt i å bruke rødbeter, tenker jeg. 500-700 gr ferske rødbeter. Oppskrift for ca 2-3 personer 500-700 gr ferske rødbeter
Rødbeter bakt i trolldeig. 2 store rødbeter. 6-8 stilker av rødbeter. Vask og skrubb rødbetene helt rene. Bland sammen mel, salt og vann til en fast og smidig deig
Balsamicomarinert rødbeter. Til salaten liker jeg å bruke feldsalat mix eller baby leaf mix, litt rødløk som jeg topper med marinerte rødbeter og fetaost
La det koke ned. Syltede rødbeter. Skjær rødbeter i tynne skiver og del endestykkene i terninger. Denne retten passer utmerket som forrett til en ordentlig gourmet-middag
Hell av vannet og ha kålen oppi iskaldt vann så du får stoppet kokeprosessen. Bakte rødbeter. La det surre med et par minutter får å koke ut råsmaken litt
De ferske rødbetene er best og de kan bakes, kokes,gratineres etc. Rødbeter er rik på antioksidanter og jern og gjør at den er med på å forebygge hjerte og karsykdom og kreft
Balsamicosild, med løk og rødbeter. Her kommer en oppskrift på sild med balsamico, løk og rødbeter. Skjær rødbeter i terninger eller i julienne (fyrstikkstore staver)