Hvordan koke makrell oppskrifter

Stekt makrell

Stekt makrell

Tilsett rømme og varm den opp til kokepunktet. 2 pir eller makrell. Rens og filetér fisken. Noen liker å fjerne alle ben, mens andre fjerner bare hode og hale
Grilla makrell under sommarsol

Grilla makrell under sommarsol

Når grillen er varm, vaskar du nypotetene og koker dei møre i godt salta vatn. For mange er det nok tida då makrellen svømmer inn i fjordane våre
Bakt makrell og lun potetsalat

Bakt makrell og lun potetsalat

Bakt makrell  og lun potetsalat er sommermat.  lag ferdig pakker med makrell i aluminiumsfolie. Ta alt med ut, legg makrellpakkene på grillen, eller rett på bålet,
SYLTET MAKRELL - umamirik sørlandsrett

SYLTET MAKRELL - umamirik sørlandsrett

Syltet makrell er en gammel, tradisjonsrik sørlandsrett. Sprellende fersk, feit høstmakrell ble syltet og servert med sprø salat, gode poteter og pepperrotfløte
Syltet makrell

Syltet makrell

Makrellfiletene stekes gylne og sprø i olje i en varm panne. Legg dem over de nystekte makrellfiletene
Salat med asparges, lune poteter og makrell

Salat med asparges, lune poteter og makrell

Hell av kokevannet og damp dem godt. Skjær makrellen i litt store biter. Anrett salat, lune poteter i båter, asparges, finsnittet vårløk, agurk i skiver, hakkede urter, delte friske jordbær og biter av makrell på et serveringsfat
Tid for agurksylting

Tid for agurksylting

Noen heller av laken og koker den opp, avkjøler og heller på glass etter en uke. en med makrell i tomat, og en med kaviar, to skiver sprø slangeagurk og på toppen en skive Norvegia