Hvordan koke klippfisk oppskrifter

Ovnsbakt klippfisk

Ovnsbakt klippfisk

 Ovnsbakt klippfisk, kremet erterstuing, asparges, mandelpotet og tomatsalsa. Legg den utvannede klippfisken i ei  ildfast form
Fløtegratinert klippfisk

Fløtegratinert klippfisk

Etter at fisken er vannet ut, skal den trekkes i kokende vann. Denne retten har også sitt opphav i den sydlige delen av Frankrike, men det finnes sikkert variasjoner over dette temaet i hele Middelhavsområdet hvor klippfisk er populært
Fløtebakt klippfisk

Fløtebakt klippfisk

Pass på så de ikke koker seg tørre.  Klippfisk kan serveres på mange måter, her er min fløtebakte klippfisk
Ovnsbakt klippfisk med rotmospurre

Ovnsbakt klippfisk med rotmospurre

Sil kokevannet fra og la grønnsakene dampe godt fra seg. På vårt kjøkken her i Piemonte går det ofte i klippfisk når det skal være et fiskemåltid
OVNSBAKT KLIPPFISK MED MYE GODT

OVNSBAKT KLIPPFISK MED MYE GODT

Mens fisken og grønnsakene steker kan du lage pesto, saus og koke et par egg. Klippfisk er en av de tingene jeg syns er kjempegodt
Klippfisk boller

Klippfisk boller

Den andre retten på tapas bordet av klippfisk/tørrfisk var klippfiskbollene, og herlighet så god de ble
Klippfisk med linser og sopp

Klippfisk med linser og sopp

Aspargesen får koke noen minutter, og de første ingrediensene til fisken er lagt i. Og selvfølgelig de fine klippfiskloinsene
Klippfisk boller

Klippfisk boller

Den andre retten på tapas bordet av klippfisk/tørrfisk var klippfiskbollene, og herlighet så god de ble
Fiskegrateng med klippfisk og restegodt

Fiskegrateng med klippfisk og restegodt

Varm opp mjølka i ein kjele, og ha i fisken når mjølka når kokepunktet. Men eit av høgdepunkta var dagen derpå klippfiskmiddagen, då restane blei til «plukkfisk»
Plukkfisk av klippfisk

Plukkfisk av klippfisk

Utvikling av menyer har vært tema og vi har snakka MYE mat og ikke minst hvordan bruke skikkelig bra lokal mat på menyen
Fiskegrateng ala Hellstrøm

Fiskegrateng ala Hellstrøm

La sausensmåkoke i et par minutter. Start med å vanne ut klippfisken, gjerne over natten. Riv klippfisken i biter
Bacalao

Bacalao

800 gram ferdig utvannet klippfisk. 8 store poteter (kokefaste). 800 gram ferdig utvannet klippfisk.  Bacalao lager du gjerne dagen før, 
Fløtegratinert klippfiskgryte

Fløtegratinert klippfiskgryte

Dagens klippfiskgryte er enkel og rask å lage. Rester av ferdig utvanna klippfisk og fløterester fra helga i sammen med økologiske poteter fra Oppistua Øye og løk så har vi ingrediensene klare for denne enkle klippfiskgryta
Torsk og fennikelform med potetlokk

Torsk og fennikelform med potetlokk

Slå av kokevannet. Denne fiskeformen kan også lages med lettsaltet torsk eller utvannet klippfisk, den kan også lages med sei
Ovnsbakt bacalao med cherrytomater og bacon ♪

Ovnsbakt bacalao med cherrytomater og bacon ♪

Bacalao er på norsk en klippfiskrett, ofte tomatbasert med opprinnelse i Portugal. Portugal konsumerer over en tredel av den totale norske klippfiskproduksjonen, og portugiserne spiser i gjennomsnitt sju kilo klippfisk pr år
Bacalao

Bacalao

Det er enkel tilberedning, det vanskeligste er egentlig å huske å legge klippfisken i vann dagen før
BACALAO I LEIRGRYTE

BACALAO I LEIRGRYTE

Ta gryten ut av stekeovnen og sett den på et underlag som tåler sterk varme, helst ikke på koketoppen, faktisk