Om du ikke skjønner hvordan dette gjøres se videre her. husk at det blur mye mindre reker i vekt når du renser av skallet så beregn gjerne litt ekstra) imens jeg kuttet opp resten av ingrediensene som skulle brukes i wrapen
Rekene sorteres og trekkes i kokende saltvann. Tre ganger i uken setter han frem skiltet FERSKEREKER. Når sola titter frem er det mange som er kjapt nede på Brygga for å sikre seg store reker
Inspirert av norsk sommer har jeg brukt asparges, spekeskinke og ferskereker til retten, men oppskriften passer også veldig godt med varmrøkt laks eller kylling
Vi har tidligere lagd Oselias rekesuppe, men nå ville vi benytte oss av de sprø og spenstige vinterrekene til å lage en av de andre rettene i Oselias kokebok som inneholder reker, en oppskrift som har tittelen Rægeposteier eller i Skjel
I mens pastaen koker skreller du halvparten av rekene og hakker opp bladpersillen. Resten av blåskjell og reker serveres i egne skåler som ekstra tilbehør
Det er kjent å avstøte vann og olje og brukes i fremstillingsprosessen av noen PTFE-kokekar. Ferske skalldyr er jo best, men fryste fungerer også helt greit
Start med å koke vannet til pastaen med rikelig med salt og hell pastaen i vannet når det koker. Reker er jo i seg selv godt, men når du inkluderer skallene også (du vet de røde litt harde greiene utenpå rekene som vanligvis kastes) så blir alt så meget bedre
Du har da bitene med laks oppi selve suppeskålen og heller den kokende varme suppa rett over bitene. Heldig for oss hadde vi tatt vare på noen reker vi brukte før påsk i fryseren, så det var ikke noe problem å ta opp "ferske" reker og bruke disse i suppa