Fikk jeg kjøpt på Bondens Marked i Trondheim, men du kan også bruke tyttebærsyltetøy. Brukte kokte poteter, men du kan også lage noe mer spennende hvis du vil
Rett før servering kan du montere med litt smør. Gå på youtube og se en eller flere instruksjonsvideoer, så følger du bare beinet med den lille kniven – jeg benet ut to lammelår til vår middag – og på det andre gikk det virkelig lett som en lek, jeg lover
Jeg har ikke prøvd det, men jeg er rimelig sikker på at du kan spe på med både fløte og mer lammekraft for å drøye sausen hvis du trenger mer enn hva det står i oppskriften
Jeg har ikke prøvd det, men jeg er rimelig sikker på at du kan spe på med både fløte og mer lammekraft for å drøye sausen hvis du trenger mer enn hva det står i oppskriften
Om du ønsker kan du sile av sausen slik at løkbitene blir borte, men det er ikke nødvendig. Jeg er nemlig i skikkelig bakehumør i dag, men vet ikke helt hva jeg skal lage
da kanjeg love deg at du får mørt elgkjøtt på under en time. men du kan bruke en vanlig kjele. på bildet ovenfor serverte jeg steken med mandelpotet-pure/mos, wokede grønnsaker (gulrot, sellerirot og squash) og som en liten avslutning toppet jeg det hele med hjemmelaget tyttebærpure
eller lagemarokkansk gulrotsalat og en deilig blomkålmos som tilbehør. Retten lages i en gryte med lokk (eller en tagine, om du har) og gjør seg selv på et par timer i stekeovnen
Som poteten kan den brukes til så mangt, for eksempel til å lage chutney. Gresskar har blitt en pålitelig sesongvare i de senere årene, noe som kanskje har å gjøre med at halloweenmarkeringen har bredt om seg