Bland til slutt inn bitene du skal fritere (du kan bruke både fisk, kylling eller scampi). Hvis du skal fritere i en kjele, bruker du helst en jerngryte eller en kjele med tykk bunn
Tørk fiskestykkene godt, salt dem lett og la fisken hvile på benken til den skal friteres, ca. Varm oljen opp til 180 grader før du friterer fisken. Fritér først en gang på 140 grader i et par minutter til de blir myke før du friterer fisken. Etter at fisken er ferdig, friteres potetene for andre gang på 180 grader til de blir gylne. 100 g Tørk fiskestykkene godt, salt dem lett og la fisken hvile på benken til den skal friteres, ca
Det meste kan friteres av grønnsaker, sjømat, fisk og kjøtt. Blomkål, asparges, squash, paprika, sukkererter, sopp, minimais, løk, vårløk, aubergine, gulrot eller det hvite på kinakål er fine grønnsaker å fritere
Foto av Anniken Valstad. Breiflabben er stygg den. Kalamares – blekksprut – elsket og hatet. Og jeg skal være den første til å innrømme at jeg brukte tid på å venne meg til den selv – ikke på grunn av smaken, men fordi bildene i hodet seiret over det som lå foran meg på tallerkenen
Dette er enkelt og raskt å lage, og i motsetning til når du kjøper ferdig fritert mat (som ofte bruker palmeolje) kan du velge sunne oljer å fritere maten i som for eksempel rapsolje
Hakk kjøttet og lag en farse med finhakket løk, revet muskat, brød, olje, timian og knuste einebær. Det skal bli en krydret farse, ikke spar på krydderne
Det er utrolig godt å fritere grønnsaker, og spesielt godt å fritere asparges. Du kan teste ved å putte en liten dasj av røren oppi oljen, og se om den begynner å fritere