Her finner du en liten guide med bilder på hvordan du bretter rispapirrullene. Vårruller er vanvittig godt, men dessverre lite sunt når du lager dem på den tradisjonelle måten ved å fritere
- Kan vi ikke ha sånne ferske vårruller da, foreslår han. Ferske vårruller som freddaskos 23. Du trenger1/2 Kyllingfilet100-200g Ferske reker100g tynne risnudler1 gulrot1/4 dels agurk2 dl strimlet isbergsalat1 dl hakket koriander1/2 dl hakket mynte4 vårløk i strimler3 ss risvineddik1 ss akasiehonning eller sirup1 pakke rispapir til vårrullerSauser
Hvis du friterer for mange ruller om gangen blir oljen avkjølt, og rullene blir ikke så sprø. Finhakket vårløk, ingefær, galangarot, chili, sitrongress og limeblader stekes godt i litt olje i en stor panne
Jeg har vært på thai-matkurs og lært hvordan, og nå har jeg prøvd meg på egen hånd også. Vårrullene kan du fritere i en kasserolle med olje, du bør ha et steketermometer for å følge med på temperaturen, men det er mulig å gjøre det uten det også, da må du passe ekstra godt på sånn at de ikke blir brent
Selv om det gikk fint å lage disse uten å fritere dem, har jeg lyst til å prøve det neste gang. På tross av de mislykkede vårrullene jeg lagde forrige gang, mistet jeg ikke lysten til å prøve meg på å lage vårruller igjen
No er butikkane fulle av friske, fine vårgrønsaker, og kva lagar vi då. Ferske vårrullar, sjølvsagt. Ferske vårrullar er passe eksotisk, passe sunt og med deilig frisk, sprø smak
Det er også viktig at du ikke friterer for mange om gangen (ca. Det er mange varianter av vårruller som lages og serveres, fordi man kan velge så mye forskjellig fyll og wrap til vårrullene
Sjekk også mitt innlegg fra tidligere for hvordan jeg alltid får supersprø ovnsbakte poteter. Sjekk også mitt innlegg fra tidligere for hvordan jeg alltid får supersprø ovnsbakte poteter
Jeg ville gjerne lære mer om bruk av sitrongress, palmesukker og risnudler, slik at den fine thai-butikken på hjørnet ikke skal forbli ubesøkt, i frykt for at jeg skal komme hjem med en masse greier jeg ikke aner hvordan jeg skal anvende
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse
Kalde risruller med reker, svinekjøtt og risnudler- hvordan det smakte. De har og en deilig fritert variant av vårruller her og har jeg barn med meg i følget, pleier den friterte å falle i smak