Du vil fåcookies som er perfekte til å ha litt pålegg eller annet på. Jeg valgte å ha i en klype salt fordi mandelsmøret mitt var usaltet, samt litt fibersirup for å få de søtere
Jeg bruke SK «Rose» for å få en fin dus rosa farge. I og med at det er fokus på «Rosa Sløyfe» denne måneden tenkte jeg at det passet fin med noen søte cookies
Kjeksen skal få gylden farge. Cookies med havre, sjokolade og bær. Jeg har ikke prøvd å bruke tranebær i cookies før, men det skal jeg jaggumeg gjøre igjen
Jeg puttet noen få i fryseren bare for å teste om de blir seige og myke istedet for sprø. Det går lettere å få deigen over på bakeplaten om du stikker skjeen i vann først
Disse kjeksene tar slettes ikke lang tid å lage, og i tillegg er de super enkle å få til. Disse cookiesene er crunchy på utsiden men myke og chewy på innsiden, akkuratt slik de burde være spør du meg
Serverer du disse når du får besøk vil du garantert få glade gjester. Cookies laget på brunt rørsukker med tørkede tranebær, hvit sjokolade og valnøtter… Mmmmm
De tåler å stå lenger avhengig av hvordan du vil ha de. Da skal du få en fin deig som er lett å forme. Jeg tørker de i dehydrator på 41 grader i rundt 7 timer, da er de myke inni og har fått en fin skorpe utenpå
Myke kjeks med hint av pepperkakesmak. 150gr smør (jeg bruker Berit Nordstrands rapskokos, men her kan du gjerne bruke et annet smør) 3 dl lettkokte havregryn 3 dl mel (jeg bruker økologisk siktet speltmel, fåes kjøpt på helsekost, Rema, Meny etc) *1. 5 dl sukrin gold eller kokosblomstsukker 1 1/2 ss Akasiehonning (fåes kjøpt på alle dagligvarebutikker) **3 ts pepperkakekrydder (bland 1 1/2 ss kanel - 1/2 ss malt ingefær - 1/2ss malt kardemomme - 1/2ss malt nellik) 3 ss fløte * sukrin gold finnes på de fleste dagligvarebutikker, kokosblomstsukker finner du på helsekostbutikk **Pepperkakekrydderet kan du oppbevare i et glass/boks el