Av tilbakemeldinger jeg har fått, skjønner jeg at noen liker at Pavlovaen er spør hele veien, mens andre liker at den er sprø utenpå for så å være seig inni
Pass på under piskingen at skålen er helt ren, og at du ikke får i noe eggeplomme, det kan føre til store vanskeligheter for å få til riktig konsistens på marengsen
Pisk til du får en stiv marengs - dette vil ta ca. Legg merke til at dette er marengskake som betyr sprø bunn tvers gjennom, og ikkje pavlova som har en seig kjerne
Men hvordan lager man den perfekte marengs. Det sies at man kan gni miksebollen med en halv sitron før man begynner, da får man vekk eventuelle rester av fett
Han er utdannet konditor, men legger ut mange fine oppskrifter som alle kan få til. Da holder marengsen seg fortsatt sprø og blir ikke myk og seig av kremen
De andre Pavlovaene jeg har lagd, har vært sprø hele veien igjennom til kremen har myket dem opp, og kremen må has på noen timer i forveien for å få til dette
Blir den for stiv, blir det vanskelig å få den pent på kaken (jeg har prøvd). Marengsen hadde jeg også i en sprøytepose og fordelte den jevnt over hver kake
Vi har ofte eggehviter til overs, og en lettvint måte å få brukt dem på er ved å lage pikekyss. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt små topper på et bakepapirkledd stekebrett, eller bruk to teskjeer for en mer rustikk look