Dagens eiere ønsker på sikt faktisk å skape en slags provençalsk Villa Medici her, hvor utøvende kunstnere kan oppholde seg og få utløp for sin kreativitet, forteller Matthieu Perrin
"Utrolig godt brød, hvor har du kjøpt det. Stammer opprinnelig fra det nordlige Stillehavet. Dagens fangst ble ferske reker fra Tromsø, kokt kongekrabbe og kamskjell, klare til gratinering i ovn med kantareller, sennepsaus, cheddar og urter
Her er det mye som skjer. Men det kan også regne og være overskyet, så dersom feriemålet må ha værgaranti, så bør man kanskje prioritere byer ved Middelhavet der maten og vinen er tre ganger så dyr og der nordmenn finnes på hvert gatehjørne
Jeg skulle ønske at Norge kunne få øynene opp hvor viktig mat og kosthold er i barns oppvekt. Jeg personlig tror mye handler om holdninger, vaner og kunnskap
Men å hildrande du, hvor god vinen hadde blitt. Vinen detter litt sammen, gir ikke så mye. Både hvite og røde viner lages i området, men det har ingen premier eller grand crus (topp-klassifiserte viner)
Konseptet var et morsomt stunt hvor man spilte tre pokerhender mot andre gjester, og avhengig av resultatet enten fikk et sterkt rabattert måltid, eller dersom man hadde hellet med seg fikk spise gratis
Vi fikk servert nydelige østers med sudachigranite, Yakitori kongekrabbe, pannestekt kamskjell, torsk med kaviar og potetcrumble, canette fra holte gård og avsluttet det hele med en sinnsykt god dessert -blåbær med lemoncurd og en frossen melke-sjokolade mousse som jeg drømmer om enda
Mange sliter litt med å vite hvormye salt man skal bruke når man koker eller steker Kveite. En forrett som kan brukes som hovedrett også, er Salade Niçoise med kongekrabbe
Men for noen dager siden så jeg en oppskrift på Helles Kitchen hvor hun hadde en enklere variant med vanlig taskekrabbe, så den måtte jeg selvsagt prøve
Mengden avhenger av hvormyekongekrabbe du har, men gjør følgene. Hvis du – som meg – får en bøtte med disse levert gratis på døre (det er helt sant), bør du ha en plan for hvordan du tilbereder de på best mulig måte
Hakk chili i ringerFenikkel gir mye smak, så tilpass etter hvor stor porsjon du lager. Jeg brukte hele boksen av begge to, siden jeg har mye egenlaget fiskekraft i tillegg