Del rosenkålen i to eller fire etter hvor store de er og kok de i lettsaltet vann i ca. La fiskestykkene ligge til de er pent brune på undersiden før du snur fisken, og pass på at du ikke steker for lenge, da blir fisken tørr
Jeg elsker dessuten mat hvor alt skal i en panne, deilige smaker som blander seg, ingen røring og styr over kasseroller, det er bare å sette i ovnen og vente på at den kommer ut klar til servering
Man må bare være litt tålmodig… Så, skal du lage pinnekjøtt denne julen. Det som er spesielt med denne oppskriften er at du bruker mandelpoteter i bunnen i stedet for rist, og du bruker vørterøl i stedet for vann
Siden denne maten ofte serveres i settinger hvor det serveres drikke er det ønskelig at maten gjerne er litt salt, slik at den gjerne gjør at gjestene drikker litt mer og stemningen gjerne holder ett høyere nivå
Så neste gang du skal ha en litt forseggjort lørdagsmiddag, hvorfor ikke velge kanin. Det fantastisk milde, smakfulle kjøttet har vært underskattet i årtier, sannsynligvis mest på grunn av krigen, hvor man rett og slett ble lei dem
Laurentisvej, hvor den ligger, kan du kjenne den deilige lukten fra de marinerte, ferske eller nyrøkte produktene som ligger på rekke og rad i kjøledisken, eller er hengt opp under taket langs veggene
Smør, fløte, trøffelsalt og grokvernet pepper skal i kjelen med nykokte mandelpoteter. Det ble servert en 5 -retter hvor hovedretten var andebryst med sprø svor, til stor applaus fra gjestene. Det er viktig å steke fettsiden såpass lenge at det ikke er 1 cm med mykt fett på toppen av kjøttet. Ingridienser3 Andebryst skjær ruter i fettet og gni inn med salt og pepper2 ss Sukker karamelliseres i en kjele1/2 Sjalottløk finhakkes1 fedd Hvitløk finhakkes1 ss Ingefær frisk og knust, finnes en god ferdigvariant fra Gourmet Garden1 terning Hønsebuljong 800 gram Mandelpotet skrelles og kokes møre i usaltet vann1 ss Trøffelsalt 2 dl Fløte 150 gram Smør ekte300 gram Kantarell rives i passe biter6 Gulrot skjæres i strimler1/2 Sellerirot ca 200 gram, kuttes i små terninger100 gram Purre skjæres i strimlerInstruksjonerKjøtt
Finn fram steketermometer og bestem deg for hvorlenge turen skal vare. 1 stk Surret Lammestek2 stk Løk i båter3 stk Gulrøtter i biter1 stk sellerirot i biter200 gr Sopp4 dl Hvitvin eller epleciderCa 2 dl Vann1 stk Hel Hvitløk delt i to1 stk LaurbærbladPersille600 gr MandelpoteterSlik gjør du det
For ikke lenge siden var det et blogginnlegg på Lesernes VG om akkurat dette fra bloggen Led oss inn i fristelsePotetene på bildet over er vanlige kokte poteter, til barna som som ikke ville ha øl og pinnekjøtt potetene,Jeg fylte bunnen av kjelen med poteter, her har jeg brukt Asterix poteter, men mandelpoteter anbefales og helte juleøl til det dekket halvveis opp potetene
På den måten finner vi ut når vi må begynne med ting, hvorlenge de skal stå i ovnen eller på platen og at vi ikke plutselig står der og "mangler" en plate til f