Fortsett å røre og la sausen tykne litt til. Endte det denne gangen opp med noen stykker steinbitfilet, som jeg valgte å lage en panering til istedenfor
Det gir jo også litt god smak tilsausen. Inspirasjonen til denne vanvittig smakfulle og lettvinte fiskemiddagen fikk jeg av et bilde jeg så på Instagram som Smalhans, en restaurant i Oslo, hadde lagt ut
Forretten var vakkert anrettet på tallerkenen, kritthvit lekkert stykke steinbitt med antydning til tynn, gulbrun stekeshinne, olivengrønn tang, rødgule, glinsende gulrotskiver og en skinkerull med lysegrønt kokos- og korianderskum
Salt og hvit pepper. Det er jo en snadder saus i formen som er perfekt til å helle over. Smak på sausen for å se om du trenger litt mer salt eller pepper
#steinbit #saus #middag #mat #måltid #hverdagsliv #blogg #tilbehør #fisk. Så kommer vi til selve spissen, krona på verket, smakssetteren på hele måltidet, SAUSEN
MandagKremet jordskokksuppe med bacon og chiliTirsdagSpicy scampi linguineOnsdagKyllinggryte med ris og chorizoTorsdagPancopanert steinbit med pannestekt persillerot og hvitsaus med urterFredagInnbakte biffstrimler med ristede sesamfrøLørdagFerske vårruller med scampiSøndagKjøttkaker med brun saus og ertestuing
også hadde jeg denne spennende pastaen i kjøkkenskapet, som passer ypperlig tilhvit fisk. Hell grønnsaker og saus over i en ildfast form, tilsett tomatene
Smelt smøret tilsausen i en kjele og rør inn melet litt etter litt. saus. Alternativt trekker du rå fisk i kokende vann til den er ferdig gjennomtrukket
Kan skjære fiskefileter i mindre biter, dele løken, måle opp ingredienser, forme fiskeboller og fiskekaker med skje, hjelpe til med å steke dem på pannen og røre i hvitsaus
Noen liker kokte grønnsaker og en hvitsaus. Så serverer du med det tilbehøret som frister deg mest. På denne tallerkenen er der steinbitfilet på en pure av søtpoteter med en frisk grønn salat og noen biter med sprøstekt bacon
Hjemmelagde fiskeboller i hvitsaus. Kjør fisk og salt i en blender til en seig deig først, tilsett deretter en eggehvite, potetmel og noen skjeer med melk til du får en passe seig røre som du kan forme til boller med en skje (eller med hendene – ha gjerne litt vann på)
En flaske hvitvin vil ikke føles som gift til dette. Slå på hvitvin og fløte. Rør inn smør og krabbe og smak til slutt tilsausen med sukker, salt, persille og lime