Det norske smelter, mens det svenske blir liggene oppå som hvite kuler, uten å smelte. Sammen med nystekte kanelboller fikk de også hjemmelaget rips saft
Den fine, hvite kjelen er fra Le Creuset. Nydelig hjemmelaget syltetøy med jordbær og rips. ♥ Det går fint å lage syltetøy av frosne jordbær og rips dersom du skulle ha det i fryseren
Og pyntet med hvite små pikekyss. Resten av bærene (bringebær, blåbær og rips) brukte jeg hele. Hvis du ønsker noen hvite marengstopper til pynt slik jeg har, så tar du av et par ss marengs nå og fyller i en sprøytepose
Kok opp saften og ha i sukker, rør sukkeret godt ut, det vil komme skum på saften, ta dette bort, uten blir det hvite felt i gelen og den blir ikke blank
Kjøttet er skarpt oransje med hvit kjerne. Her er den på en brødblings, med rips fra hagen, nyplukkede blåbær og min hjemmelagde lammepaté fra Nordmarka
Nå er ripsen moden her på Eidsvoll. Jeg har nå plukket av det ene store ripstreet mitt. Jeg har nå laget ripsgele’ og vil komme med oppskriften her for de som har lyst å lage det