Melbatoast med andelever, salat og hjemmelaget svarthyllgelé / Bruchetta med minitomater / Honningmelon med spansk skinke / Gravet elg med tyttebærrømme
Honning, sennep og karri glasert kyllingfilet. Server med dine favoritt grønnsaker og poteter. Hvis du, som meg, blir lei av vanlige medisterpølser/julepølser, så anbefaler jeg deg å gi pølse nytt liv ved å glasere den
Smak til med salt og pepper og kjenn om du synes du trenger mer av honning eller appelsin. 1 ss honning. Finhakket løk glaseres og haes over i en kjele, kutt sellerirota i passe biter, la det surre i ca 10 min og hell over buljongen og ha i safran honning og appelsinsaft og skall. 1 ss honning
Skru opp varmen litt, hell over honningen og rør til blandingen blir blank. Glaserterotgrønnsaker. Legg den på rotgrønnsaker over i en ildfast form, og hell 1 dl rødvin over. 1 ss akasiehonning
Så har du honning, liquamen, passum, litt eddik og noe av svinekraften og blander det godt sanne,. Normalt så lagde ikke romerne søte terter, men brukte helst kjøtt eller grønnsaker i tertene sine
Server med mandelpotet og selleripuré , glaserterotgrønnsaker og rødvinssaus. Glasertegrønnsaker. Ca 200 g brie, valnøtter, flytende honning. 1 ss honning