Ingenting tilsatt for å forlenge holdbarheten eller gjøre brøde saftigere. Ferskgjær eller tørrgjær. Skal du ha ferskt brød på formiddagen, sett deigen før du legger deg
Rødløken har ganske god holdbarhet hvis du har den stående på glass i kjøleskap med laken over seg. #mat #oppskrift #hjemmelaget #middag #burger #hamburger #rødløk #gjærbakst
Blant annet har Idun lansert et produkt «Ferskere brød» som skal gi bakst bedre holdbarhet. Når det gjelder umamiinnhold i brød, har jeg ikke funnet informasjon om akkurat det, men vet at spesielt hvete spiller en rolle i produksjon av soyasaus, og at gjær/gjæring er en umamifremmende ingrediens i likhet med salt/salting
Eli sitt saftige brød - God holdbarhet Nystekt brød er alltid godt. Oppskrift (3 brød)600 g Sammalt hvete, grovmalt600 g Siktet hvetemel170 g Helkorn hvete50 g Gresskarfrø2 ss Honning3 ss Meierismør2 ts Salt1 pk Tørrgjær (eller 50 g ferskgjær)7 dl Skummet kulturmelk4 dl Vann Gresskarfrø til pyntStep 1 Kok helkornene med smør og vann, avkjøl til ca 37 grader Step 2Ha mel, salt, honning, gresskarfrø, salt, tørrgjær (ferskgjær - rør ut i den avkjølte helkorn blandingen) i en bakebolle Step 3Tilsett skummet kulturmelk (37 grader)og helkornblandingen og elt deigen i ca 5 minutterJuster mel og vann mengden om nødvendig Step 4Legg over et klede og sett bollen et lunt sted i 30 minutterStep 5Del deigen i 3 emner og form de som brødStep 6Pensle 3 former (1. 1 pk Tørrgjær. 50 g ferskgjær. 2Ha mel, salt, honning, gresskarfrø, salt, tørrgjær (ferskgjær - rør ut i den avkjølte helkorn blandingen) i en bakebolle Step 3Tilsett skummet kulturmelk (37 grader)og helkornblandingen og elt deigen i ca 5 minutter
som skal gi bakst bedre holdbarhet. Blant annet har Idun lansert et produkt «Ferskere brød». produksjon av soyasaus, og at fermentering/gjæring er en umamifremmende ingrediens i likhet