Holdbarhet fersk gjær oppskrifter

Eltefritt hverdagsbrød

Eltefritt hverdagsbrød

Ingenting tilsatt for å forlenge holdbarheten eller gjøre brøde saftigere. Ferskgjær eller tørrgjær. Skal du ha ferskt brød på formiddagen, sett deigen før du legger deg
Tidenes hjemmelagde burger!

Tidenes hjemmelagde burger!

Rødløken har ganske god holdbarhet hvis du har den stående på glass i kjøleskap med laken over seg. #mat #oppskrift #hjemmelaget #middag #burger #hamburger #rødløk #gjærbakst
Pain rustique

Pain rustique

Dette kalles autolyse, og gjør at brødets holdbarhet blir bedre. Da vil det smake gjær, og brødet vil ikke smake godt
Surdeig

Surdeig

Vanlig mel (ikke økologisk) kan være behandlet både kjemisk og med varme for å sikre lengre holdbarhet, og har kanskje ingen naturlige bakterier igjen
Godt kaldhevet brød!

Godt kaldhevet brød!

Blant annet har Idun lansert et produkt «Ferskere brød» som skal gi bakst bedre holdbarhet. Når det gjelder umamiinnhold i brød, har jeg ikke funnet informasjon om akkurat det, men vet at spesielt hvete spiller en rolle i produksjon av soyasaus, og at gjær/gjæring er en umamifremmende ingrediens i likhet med salt/salting

Grove rundstykker

Glutenfritt brød har svært dårlig holdbarhet, så om jeg baker brød, skjærer jeg opp alt i skiver og tar opp det han trenger etter hvert
Grovt brød med helkorn, honning og gresskarfrø

Grovt brød med helkorn, honning og gresskarfrø

Eli sitt saftige brød - God holdbarhet Nystekt brød er alltid godt.     Oppskrift (3 brød)600         g             Sammalt hvete, grovmalt600         g             Siktet hvetemel170         g             Helkorn hvete50           g             Gresskarfrø2             ss            Honning3             ss            Meierismør2             ts            Salt1             pk           Tørrgjær (eller 50 g ferskgjær)7             dl            Skummet kulturmelk4             dl            Vann                               Gresskarfrø til pyntStep 1  Kok helkornene med smør og vann, avkjøl til ca 37 grader Step 2Ha mel, salt, honning, gresskarfrø, salt, tørrgjær (ferskgjær - rør ut i den avkjølte helkorn blandingen) i en bakebolle Step 3Tilsett skummet kulturmelk (37 grader)og helkornblandingen og elt deigen i ca 5 minutterJuster mel og vann mengden om nødvendig Step 4Legg over et klede og sett bollen et lunt sted i 30 minutterStep 5Del deigen i 3 emner og form de som brødStep 6Pensle 3 former (1. 1 pk Tørrgjær. 50 g ferskgjær. 2Ha mel, salt, honning, gresskarfrø, salt, tørrgjær (ferskgjær - rør ut i den avkjølte helkorn blandingen) i en bakebolle Step 3Tilsett skummet kulturmelk (37 grader)og helkornblandingen og elt deigen i ca 5 minutter
Grove firkornbrød

Grove firkornbrød

som også har god holdbarhet. 25-50 gram ferskgjær eller 1/2-1 pakke tørrgjær. 25-50 gram ferskgjær eller. 1/2-1 pakke tørrgjær

JULEBRØD MED MASSE ROSINER

Jeg anbefaler å bruke press gjær, altså fersk #gjær - de fleste matbutikker selger dette, de har god holdbarhet - dette er et levende produkt
Godt kaldhevet brød!

Godt kaldhevet brød!

som skal gi bakst bedre holdbarhet. Blant annet har Idun lansert et produkt «Ferskere brød». produksjon av soyasaus, og at fermentering/gjæring er en umamifremmende ingrediens i likhet

Nyttig informasjon om råvarer

Forskjellen mellom tørrgjær og ferskgjær er at tørr har mye lengre holdbarhet og at den er blandes med mel i stedet for direkte inn i deigen med væske