Hjortestek oppskrifter

Hjortestek

Hjortestek

Deilig, saftig og smaksrik hjortestek. Sørg for at hjortesteken er ferdig tint og romtemperert. Skal kjernetemperaturen på hjortestek bare være 58 grader. Jeg prøvde så godt det lot seg gjøre å forklare at hjortestek er magert og ikke trenger mer enn 58 grader. Cirka 1 kg hjortestek (helst benfri og ferdig surret). Cirka 1 kg hjortestek (helst benfri og ferdig surret)
Hjortestek

Hjortestek

Hjortestek med grønnsaker står på menyen. Hjortestek med gode grønnsaker og en herlig saus står på menyen
Hvordan lage hjemmelaget brunsaus.

Hvordan lage hjemmelaget brunsaus.

Tilsett timian, brunost og enebær og du har en utrolig god saus til hjortestek og annet vilt. Brunsaus er noe jeg stort sett lager fra bånn hver gang
Viltkjøtt med steinsoppsaus

Viltkjøtt med steinsoppsaus

På nyttårsaften hadde vi en helt fantastisk god middag med hjortestek, skogsoppsaus, mandelpotetpurè og ovnsbakte rotgrønsaker

Godt nytt år!

Hjortestek med stuet rosenkål og portvinsaus fra desember 2011. Nyåret blir også her, brukt til å se tilbake på det som har skjedd, og synse over det som kommer til å skje
Tjälknöl - Sous Vide

Tjälknöl - Sous Vide

Etter et dypdykk i fryseren fant jeg en hjortestek på drøyt to kilo. Tjälknöl. I begynnelsen av november var kona og jeg sammen med noen venner på en helgetur til Linköping og på veien hjem stoppet vi på Rasta i Grums hvor en av dagens retter var Tjälknöl
Hjortestek.

Hjortestek.

I går hadde vi hjortestek etter forretten Lakseruller gourmet som jeg skrev om før i dag. Vi hadde som sagt hjortestek, men man kan bruke samme fremgangsmåte på alt vilt
Hjortestek i slowcooker

Hjortestek i slowcooker

Som jeg lovet i et tidligere innlegg, kommer oppskriften på hjortestek tilberedt i slowcooker, som blir mer og mer populært her til lands

Hjortestek med papaya

Puss steken og surr den om nødvendig. Legg den i en bolle og hell over Coca-Cola. La den stå i ca 8 timer
grytestek

grytestek

Var så heldig å få en hjortestek av min gode jegerpappa her en dag. Da tenkte jeg å prøve å steke den i gryte
Spist er spist

Spist er spist

Jeg fikk en hjortestek av tanta mi til bursdagen min i januar, og for en tid siden fant jeg ut at den hadde ligget i fryseren på overtid, og inviterte noen venner over på søndagsmiddag
Fort Hjort!

Fort Hjort!

1 hjortestek (ca. 1 hjortestek. 800 gr)salt og pepperknuste enebær3 dl lettrømme3,5 dl kremfløte3 tykke skiver brunost eller ekte geitost1 stor løk1 stor gulrot----150 gr stekte kantarellerhele tyttebær (kan sløyfes)noen dråper sukkerkulør (kan sløyfes)Vend steken i en blanding av salt, pepper og knuste enebær og la den ligge i noen timer men aller helst natten over
Forslag til 2 og 3 retters menyer

Forslag til 2 og 3 retters menyer

Senere vil det komme forslag med lammestek, grytekokt hjortestek, helstekt kalkunfilet m. Hvis du synes det er vanskelig å svare på "hva skal vi ha til middag i dag