Deilig, saftig og smaksrik hjortestek. Sørg for at hjortesteken er ferdig tint og romtemperert. Skal kjernetemperaturen på hjortestek bare være 58 grader. Jeg prøvde så godt det lot seg gjøre å forklare at hjortestek er magert og ikke trenger mer enn 58 grader. Cirka 1 kg hjortestek (helst benfri og ferdig surret). 1/2 ts salt. 2. Med 200 grader anslår de cirka 30 minutter. La den hvile i folien i cirka 20 minutter. Cirka 1 kg hjortestek (helst benfri og ferdig surret). 1/2 ts salt
Og passer antagelig godt til en hjortestek. Ca 1 gk epler, skåret i biter, med skall og skrottca 7,5 dl vann1/2 pose Certo fruktpektinca 2,5 dl rørsukker. Ha eplene og vannet i en kjele, kok opp, trekk til side og la stå og trekke,minst 2 timer. 1/2 pose. ca 2,5 dl rørsukker
Mest besøkte måned noensinne var Desember 2012 med over 400 000 treff fordelt på over 30 000 individuelle IPer. 5 mest populære postene i 2012 var. Ovnsbakt laks i folie 101 fra juni 2011. Hjortestek med stuet rosenkål og portvinsaus fra desember 2011. Pangafisk fra mars 2011. fra mars 2012. Hjemmelaget Karamellpudding fra desember 2011. Ja 2 av innleggene var jo bare meg og mine meninger, de inneholdte ikke en oppskrift en gang. Kommer jeg over noe jeg ikke liker, sier jeg nok fra i 2013 også. Folk fra over 72 land har vært innom. Så hva bringer 2013. Jeg garanterer, all mat som det blir tatt bilde av her, blir spist 2 minutter etter at bildet er tatt. Ønsker alle lesere et godt og nytelsesrikt 2013. Refleksjoner 2013. Velkommen 2014. FacebookPrintMoreGoogleTwitterTumblrRedditLinkedInSkypePinterestEmail 2012 med. 5 mest populære postene i 2012 var
Etter et dypdykk i fryseren fant jeg en hjortestek på drøyt to kilo. Tjälknöl. I begynnelsen av november var kona og jeg sammen med noen venner på en helgetur til Linköping og på veien hjem stoppet vi på Rasta i Grums hvor en av dagens retter var Tjälknöl
Servert med belgisk ølHjortestek. Sett steken i forvarmet ovn på 125 grader, og la det steke til kjernetemperaturen har nådd 55 grader. Ta steken ut og la hvile 20-30 før man skjærer i kjøttet. Rett før servering varmes oljen til 180 grader, og chipsen friteres igjen i ca 2-3 min. Ca 1/2 kg mandelpoteter1 egg2 ss revet parmesanca 1 dl hvetemelca 2 ts ferske timianbladersalt og pepperPoteter skrelles og kokes møre i lettsaltet vann. Ha så i hvetemel til man klarer å rulle en pølse ca 1 -1 1/2 cm tykk. 1 sjalottløk2 dl rødvin6 dl vilt- eller oksekraft25 g usaltet smørsalt og pepperHakk sjalott og ha i en gryte sammen med rødvin. 125 g. Ca 1/2 kg mandelpoteter. 2 ss revet parmesan
I går hadde vi hjortestek etter forretten Lakseruller gourmet som jeg skrev om før i dag. Vi hadde som sagt hjortestek, men man kan bruke samme fremgangsmåte på alt vilt
Var så heldig å få en hjortestek av min gode jegerpappa her en dag. ) i ca 1 time og 45 min til den hadde en kjernetemperatur på 72 grader (litt rosa i midten). I ovnen hadde jeg satt inn et stort brett med båtpoteter, krydret med salt, pepper og litt timian (220 grader i ca 30 min). 72 g
Jeg fikk en hjortestek av tanta mi til bursdagen min i januar, og for en tid siden fant jeg ut at den hadde ligget i fryseren på overtid, og inviterte noen venner over på søndagsmiddag
1 hjortestek (ca. Smelt 2-3 ss smør i en jernpanne eller gryte og brun steken godt på alle sider, ikke glem endesidene så smaken i kjøttet forsegles så godt som mulig. Dette vil ta fra 1 1/4-1 1/2 time. Ta steken ut av langpannen og la den hvile i minst 20-30 minutter før den skjæres opp. 1 hjortestek
Senere vil det komme forslag med lammestek, grytekokt hjortestek, helstekt kalkunfilet m. Lag noe godt til middag i dag, enten det er 1, 2 eller 3 retter. Forslag til 2 retters menyer med suppe som hovedrettAlle suppene serveres med brød. Kremostsuppe med karbonadedeig/kjøttdeig eller kalkunAnne Maries deilige ananaspai 2. ) og potetmosEpleterte med marengslokk2. 2 med salat, ris, bananer i crème fraîcheEple- og hvitvinssuppe10. 2 med salat