Lag kaker og steik de på en god og varm panne, snu kakene av og til. Men hvem kan klage når man finner en bortgjemt pakke med hjortekjøttdeig i fryseren
Hakkebiff av hjort med Løiten akevittgelé, ovnssteikt søtpoteter, steikt tomat og gul squash. Siden hjortekjøtt er noe av det reineste og fineste kjøttet man kan få tak i, bestemte jeg meg for å blande det minst mulig for å bevare den gode egensmaken på kjøttet
Slikt kjøtt må være helt tint og helst ha fått lagt i romtemperatur før man begynner å steike den. Noen gaver blir man gjerne mer glad for en andre, og denne hjortindrefileten er vel en av de gavene som ikke kan beskrives med ord
♦ Du kan bruke anna kjøtt enn strimla oksekjøtt, det var det einaste eg hadde tilgjengelig - hjort, elg og rein er gode eksempel for ordentlig viltgryte
Hjortekjøttet kan variere, men er stort sett veldig mildt og magert, akkurat som reinsdyr. Men dei aller beste pølsene lagde eg lag med kompis Petter, som hadde fryseboksen full av «elgsteik»
Smør å steike i. Hjort Ingen kommentarer. Skjær kjøttet og løken i biter og steik de brunt, ha på vann, salt, pepper og la det få koke under lokk i rundt to timer, det vil variere etter hvor store biter man bruker
HER finner du også oppskrift på sosekjøtt av hjort. Det som er genialt med denne typen crock pot er at den også har en steike funksjon, noe om ikke er vanlig å ha på de fleste tilsvarende produkt
Denne oppskrifta kan brukast både på hjort og elg. Å lage gryte til mange er ei logistisk utfordring, det er eit stort og grisete arbeid å steike kjøt i bitar til så mange
Et godt stykke ut i steikinga prøvde jeg denne gangen noe nytt. Hjortefilet. Stek hjortefileene et minutt på hver side i smør og hvitløk, legg dem over i forma, men la smør og hvitløk bli værende i panna