Hjort med kantarell oppskrifter

Hjort med solbær- og bringebærsaus

Hjort med solbær- og bringebærsaus

På bondens marked får du kjøpt herlig hjortefilet fra Haugen gårdsmat. Se oppskrift på torsk med chorizo for mer detaljer)salt og pepperTil kraften og sausen
Hjortefilet med rødvinssaus

Hjortefilet med rødvinssaus

Lørdagsmiddagen sist helg var ytrefilet av hjortmed rødvinssaus, søtpotetpuré, sauterte rosenkål og stekt kantarell
Viltgryte med oksekjøtt

Viltgryte med oksekjøtt

♦ Du kan bruke anna kjøtt enn strimla oksekjøtt, det var det einaste eg hadde tilgjengelig - hjort, elg og rein er gode eksempel for ordentlig viltgryte
Viltgryte med hjortekjøttdeig og rømme

Viltgryte med hjortekjøttdeig og rømme

Kantarell eller annen sopp. Jeg var så heldig å få hjortekjøtt av en kollega av John Atle. Enkel og god gryterett med rømme, tyttebærsyltetøy og brunost
Indisk kantarell-og elggryte

Indisk kantarell-og elggryte

I disse høsttider er det fristende med elg og hjort, for å få variasjon fra den salige kyllingen og kjøttdeigen
Skogsgryte med viltkjøtt

Skogsgryte med viltkjøtt

Denne gryten er laget på blandet småkjøtt av hjort, dådyr og elg, men det er ingen ting i veien for at den kan lages av bare en av kjøttsortene eller av reinskjøtt, og det er en grei gryte å lage av reinskav
Grov sopp-pirog

Grov sopp-pirog

I går fant jeg sesongens første kantareller, og grove sopp-piroger ble følge til kveldens hjort. Grov pirog medkantareller 
Ferieminner fra Spania

Ferieminner fra Spania

Nå ble vår versjon av dette litt større enn at den kunne spises i to jafser, men konseptet tok vi med oss som inspirasjon da vi laget en miniburger av brioche med pulled hjort (i anledning jaktsesongen), tyttebærrømme, revet brunost og kantareller
Hjortebiff

Hjortebiff

Det jeg gjør er å ha en stekepanne med smør og lar den bli god og varm, har deretter biffen på pannen, og lar den steike seg brun på begge sidene

Høstgryte med hjort

Legg det brunede kjøttet over i en gryte, krydre med salt, pepper og timian. Surr dette i smør i stekepannen og ha oppi gryten med kjøttet

Dyresadel av hjort

Gni det inn med salt, pepper og knuste enerbær. Et godt følge til denne retten er brunede kantareller, grønne erter, rosenkål og enten rips- eller rognebærgelé
Viltgryte

Viltgryte

Jeg fikk kjøpt et aldeles nydelig hjortekjøttmed ei jeg jobber sammen med. Denne hjorten er skutt her i distriktet, så det er skikkelig kortreist mat
Viltgryte

Viltgryte

Server med f. 1 kg viltkjøtt (hjort, rein, elg, rådyr)2 ss smør til bruning300 g ferske kantareller200 g gulrot i terninger200 g sellerirot i terninger1 løk i terninger3- 4 dl vann2 dl rømme2 dl fløte6 einebær1 kvist timian (eller fra krydderglass)salt og pepperBrun kjøttet godt sammen med smør i en kjele. 300 g ferske kantareller

Sviskegryte med hjort

Fres kantarellene og legg dem i gryten. Knus einerbærene og bland dette med vin og soya. Bland i rømme, smak til med krydder og la det hele få et siste oppkok