På bondens marked får du kjøpt herlig hjortefilet fra Haugen gårdsmat. Se oppskrift på torsk med chorizo for mer detaljer)salt og pepperTil kraften og sausen
♦ Du kan bruke anna kjøtt enn strimla oksekjøtt, det var det einaste eg hadde tilgjengelig - hjort, elg og rein er gode eksempel for ordentlig viltgryte
Kantarell eller annen sopp. Jeg var så heldig å få hjortekjøtt av en kollega av John Atle. Enkel og god gryterett med rømme, tyttebærsyltetøy og brunost
Denne gryten er laget på blandet småkjøtt av hjort, dådyr og elg, men det er ingen ting i veien for at den kan lages av bare en av kjøttsortene eller av reinskjøtt, og det er en grei gryte å lage av reinskav
Nå ble vår versjon av dette litt større enn at den kunne spises i to jafser, men konseptet tok vi med oss som inspirasjon da vi laget en miniburger av brioche med pulled hjort (i anledning jaktsesongen), tyttebærrømme, revet brunost og kantareller
Gni det inn med salt, pepper og knuste enerbær. Et godt følge til denne retten er brunede kantareller, grønne erter, rosenkål og enten rips- eller rognebærgelé
Server med f. 1 kg viltkjøtt (hjort, rein, elg, rådyr)2 ss smør til bruning300 g ferske kantareller200 g gulrot i terninger200 g sellerirot i terninger1 løk i terninger3- 4 dl vann2 dl rømme2 dl fløte6 einebær1 kvist timian (eller fra krydderglass)salt og pepperBrun kjøttet godt sammen med smør i en kjele. 300 g ferske kantareller
Fres kantarellene og legg dem i gryten. Knus einerbærene og bland dette med vin og soya. Bland i rømme, smak til med krydder og la det hele få et siste oppkok