Helt rått marinert laks oppskrifter

Råmarinert laks med avokadokrem

Råmarinert laks med avokadokrem

Når laks marineres i syre skjer det en slags kokeprosess, så alt etter hvor lenge fisken har fått marinert seg, så forblir ikke fisken rå lenger
Rått og godt med ceviche

Rått og godt med ceviche

Kvit fisk som er fast i kjøttet er eit fint utgangspunkt, god laks og ørret kan og prøvast. Den søramerikanske måten å servere rå fisk på har for lengst erobra verda
Salat av lett syltet laks

Salat av lett syltet laks

Skjær laksen i ca. Høvle agurken i tynne bånd, mariner den i syltelaken (se under Tips) og anrett den over laksen
Ceviche av laks med bringebær & avokado

Ceviche av laks med bringebær & avokado

Ceviche består av rå fisk marinert i sitrussaft. Skjær laksen i terninger og bland den forsiktig inn. Legg i litt lakseblanding, noen bringebær, litt ekstra koriander, nytt lag med laks og topp med flere bringebær og frisk koriander
Raw kelpnudler med grønnsaker og søtsur saus!

Raw kelpnudler med grønnsaker og søtsur saus!

Oppskriften gir nok til to porsjoner så i dag skal jeg ha laks og søtsur saus. ♦ 7 soltørka tomater, bløtlagt♦ 1,5 dl bløtleggingsvann *♦ 3 ss rå eddik♦ 2 ss rått palmesukker♦ 1/6 ts chillipulver* Se an vannmengden etter tykkelsen på sausen
Nigiri

Nigiri

Form risen som en liten ball, 10-20 g, legg en tynn skive laks, tunfisk eller kveite over. Form risen som en liten ball, 10-20 g, legg en tynn skive laks, tunfisk eller kveite over
Escabeche med råkostsalat

Escabeche med råkostsalat

400 g laks. Hakk løk, hvitløk og chili. Fres grønnsakene i litt olje i en traktørpanne eller en høy stekepanne
«Virrevirrevapp» sushi

«Virrevirrevapp» sushi

«Vaskevannet» skal til slutt være nesten helt klart. marinert ris. fisk av topp kvalitet som laks og kveite, filet uten skinn og bein
Ceviche med kveite

Ceviche med kveite

Men fisken må være helt fersk. Jeg har laget det mange ganger med både laks og torsk, men denne gangen har jeg prøvd med kveite
Rå og lekker til lyse kvelder

Rå og lekker til lyse kvelder

Tilsatt revet skall fra økologisk sitron og servert med rå marinert laks får du en lett og sommerlig variant som passer utmerket til et glass godt hvitvin på en deilig lys vårkveld