Kjøttet skal være romtemperert før det tilberedes. En halvtime på kjøkkenbenken er minimum. Salte og pepre kjøttet, og brun det raskt på alle sideri en stekepanne på høy varme
Denne varianten lager jeg tilhelstektkylling og kalkun. Nydeligiviltsaus eller saus tilbiff. Vi lager alltidkyllingsaustilovnsstektkylling på den måten, med kraft og fett fra stekeformen
Vi storkoste oss med helstekt mørbrad igår, så nydelig. Dette er strengt tatt ikkenødvending, men det girbiffen en penere stekeskorpe (kan blilitt blass hvis du bare stsker iovnene), og dessuten får man satt innbiffen med litt smør som girnydelig smak
Start med biffen. Denne fantastiske måten å steke kjøtt på har jeg lært av minvenninne Samantha, det krever litttid (men du kan la kjøttet stå iovnen selv om du ikke er hjemme), men girtil gjengjeld utrolig mørt kjøtt
du det i den tykkeste delen av kjøttet før du setter formen iovnen. Sett stekeovnen på. Til denne oppskriften på helstektsvinefilet trenger du en ildfast form
Helstektindrefilet kan man jo selvfølgelig også lage på stekepanne/iovnen. Den tynneste delen ble knytt opp med hyssing for å få jevn tykkelse på biffen