Hellstrøm saus oppskrifter

Fiskegrateng ala Hellstrøm

Fiskegrateng ala Hellstrøm

Sil av melken (skal brukes videre til sausen), og legg fisken på litt tørkepapir. La sausensmåkoke i et par minutter

Helstrøms Juleribbe

Vi spiser ribbe på juleaften og i år som i fjor blir det ribbe ala Hellstrøm. Grønnsakene blir senere base til en kjempegod saus
JULE RIBBE

JULE RIBBE

Jeg hadde mitt første forsøk på ribbe med Eyvind Hellstrøm ved min side. ) Metoden min er litt annerledes, men inspirert av Hellstrøm og mammas julemiddag
Lammekarbonader

Lammekarbonader

en skvett rødvin, litt mel, rosmarin, salt og pepper til sausen. I en bolle, kna kjøttdeigen sammen med krydderet og worchestersausen
Svinekam med rotgrønnsaker i eplecider

Svinekam med rotgrønnsaker i eplecider

Hell av steksjyen og bruk til å lage saus. Ved å steke svinekammen på ribbevis a la Hellstrøm i deilig og frisk eplecider fra Askim Frukt- og Bærpresseri forvandler man et stykke kjøtt til 29 kroner kiloen om til et festmåltid. Jeg kjøpte en pose med fløtesaus og tilsatte 1/3 matfløte og 2/3 stekesjy. Jeg tilsatte også 3 hvitløksfedd fra rotgrønnsakene som jeg moste i hvitløkpressen og hadde i sausen sammen med litt finhakkede urter
Fiskegrateng med klippfisk og restegodt

Fiskegrateng med klippfisk og restegodt

Meister- og TV-kokk Eivind Hellstrøm har blitt berømt- og kritisert – for fiskegratengen sin, med meir eller mindre klippfisk
Saken er hestebiff

Saken er hestebiff

Men det var jo motsett, ler Hellstrøm når han tenker tilbake på læretida. Oppskrift på (heste)biff med rødvinssaus, omnsbakte tomatar, bacon-rulla bønner og stekte potetskiver
Øl-iskrem med kokt hermetikkboks

Øl-iskrem med kokt hermetikkboks

Eyvind Hellstrøm er en pussig skrue. Foruten selve øl-iskremen skal det være en slags knekk på tallerekenen og en saus laget av Vikingmelk
Smaken av Frankrike – og torsk med vanilje

Smaken av Frankrike – og torsk med vanilje

I februar ble jeg invitert sammed med et knippe journalister og husgjestsen Eivind Hellstrøm, til den franske ambassadørens bolig, for å treffe kokkene over en bedre fransk lunsj

5 gode lavkarbo tilbehør til julematen

Som sagt så er de fleste julemat hovedrettene veldig godt egnet for lavkarbo kosthold, og det som gjerne heller byr på problemer er tilbehør og sauser