Jeg hadde mitt første forsøk på ribbe med Eyvind Hellstrøm ved min side. ) Metoden min er litt annerledes, men inspirert av Hellstrøm og mammas julemiddag
Hell av steksjyen og bruk til å lage saus. Ved å steke svinekammen på ribbevis a la Hellstrøm i deilig og frisk eplecider fra Askim Frukt- og Bærpresseri forvandler man et stykke kjøtt til 29 kroner kiloen om til et festmåltid. Jeg kjøpte en pose med fløtesaus og tilsatte 1/3 matfløte og 2/3 stekesjy. Jeg tilsatte også 3 hvitløksfedd fra rotgrønnsakene som jeg moste i hvitløkpressen og hadde i sausen sammen med litt finhakkede urter
Men det var jo motsett, ler Hellstrøm når han tenker tilbake på læretida. Oppskrift på (heste)biff med rødvinssaus, omnsbakte tomatar, bacon-rulla bønner og stekte potetskiver
I februar ble jeg invitert sammed med et knippe journalister og husgjestsen Eivind Hellstrøm, til den franske ambassadørens bolig, for å treffe kokkene over en bedre fransk lunsj