Havremel grov rug oppskrifter

Karolines grove polarbrød

Karolines grove polarbrød

Her kommer oppskriften på de grove, supergode polarbrødene jeg lagde forrige helg. 300 g sammalt rug, finmalt. 200 g havremel. 300 g sammalt rug, finmalt. 200 g havremel
Hverdagsfrokost med grovt brød

Hverdagsfrokost med grovt brød

Sammalt hvete kan erstattes med sammalt rug. Grovbrød med nøtter og frø. Grovhakk valnøttkjernene eller knus dem (valnøttene kan sløyfes)
En sunnere hverdagspizza

En sunnere hverdagspizza

For hjemmelaget pizza kan enkelt lages til å bli en smakfull og sunnere pizzavarient ved å bruke grovere pizzapunn, masse grønnsaker, hjemmelaget tomatsaus, magre kjøttprodukter og en lettere ostevariant hvis du ønsker det
På pinne

På pinne

Jeg bruker Morten Schakendas oppskrift på mellomgrove brød til pinnebrødene mine. 50 g sammalt rug grov. 50 g siktet rugmel. 50 g havremel. 50 g sammalt rug grov. 50 g siktet rugmel. 50 g havremel
Eltefrie rundstykker med gresk yoghurt og solsikkefrø

Eltefrie rundstykker med gresk yoghurt og solsikkefrø

2 dl grov rug. 2 dl fin rug. 1 1/2 dl havremel ( eller tilsvarende rug). 2 dl fin rug. 1 1/2 dl havremel. Det er igrunnen bare gøy å bake rundstykker når det er så enkelt og lettvint, ikke er det noe rot som følger med heller
Ventebrød

Ventebrød

Jeg følger dedikert Morten Schakendas brødoppskrifter på både valnøttbrød og mellomgrovt brød. Tilsett valnøttene (grovt hakket)
«Få tid» – tips

«Få tid» – tips

Basisdeigen er basert på Morten Schakendas oppskrift for mellomgrovt brød. 50 g sammalt rug grov. 50 g siktet rugmel. 50 g havremel. 50 g sammalt rug grov. 50 g siktet rugmel. 50 g havremel
Knekkebrød

Knekkebrød

#hverdagskos #frokost #knekkebrød #grovt #sunt #godt #hverdag. 2 dl solsikkekjerner 1 dl linfrø 1 dl sesamfrø 1 dl havregryn 1 dl kruskakli 1 dl havremel 1 dl byggmel 1 dl sammalt hvete grov 1 dl sammalt rug 5 dl kokende vann 1 ss olje. 2 dl solsikkekjerner 1 dl linfrø 1 dl sesamfrø 1 dl havregryn 1 dl kruskakli 1 dl havremel 1 dl byggmel 1 dl sammalt hvete grov 1 dl sammalt rug 5 dl kokende vann
Mål og Vekt

Mål og Vekt

Havremel. Salt, grovt. Rug, sammalt. Rugmel. I daglig matlaging er det som regel raskere å måle enn å veie enkelte matvarer
Grove brød uten fint hvetemel.

Grove brød uten fint hvetemel.

g havremel. gram sammalt rug, grov. og siden jeg er i en dritt-lei-brød periode, og siden min bedre halvdel har en ømfintlig mage for fint hvetemel ble det skikkelige grovbrød, helt uten siktet hvetemel
Passe grovt

Passe grovt

Grovt brød er sikkert veldig sunt, men godt er det ikke. Mellomgrovt derimot fungerer bra for meg. Det blir luftig samtidig som samvittigheten min er bedre siden det er noe grovere korn enn kun hvetemel
Knekkebrød med havremel

Knekkebrød med havremel

Det er virkelig raskt å lage knekkebrød på denne måten, og resultatet blir kjempegodt, et smakfullt og knasende sprøtt knekkebrød som inneholder grovt mel og havregryn
Brødmat er bra mat!

Brødmat er bra mat!

Havregryn og havremel. Bruk brødskala'n og velg brød som er ekstra grove. Hvete inneholder mye gluten, men det er gluten også i rug, bygg, havre og spelt
VM-sveler

VM-sveler

1 dl havremel. 2 dl sammalt rug, grov. La røren stå og "svelle" i 15-20 min. Server med syltetøy og ev rømme

Wilfa BMA25S brødbakermaskin

L) fyller jeg opp med Siktet Rugmel. Til 3dL merket fyller jeg opp hva jeg måtte ha for hånden og ha lyst på (for eksempel solsikkefrø/linfrø/kruskakli/hvilket som helst av grovt sammalt hvete, bygg eller rug/nøtter/rosiner/grahammel/havregryn/havremel etc. Opp til 5dL merket (dvs 2 dL) fyller jeg opp med Siktet Rugmel