Man drar hjem og baker havrekjeks og blogger om det selvfølgelig. Idag dro vi på skolen for å finne ut at dagens forelesning var avlyst, og hva gjør man da
Havrekjeksen er ikke veldig søt, så de smaker veldig godt med brunost eller annet pålegg på, eller du kan droppe pålegg og tilsette sjokoladebiter eller trekke dem i sjokolade istedenfor når de er avkjølt
Jeg og Oliver fikk så veldig lyst på noe sjokolade-digg av noe slag, så jeg måtte ta et kort avbrekk fra bloggpausen min for å vise dere disse superenkle havrekjeksenemed kokos og sjokolade (kokosen kan sløyfes om du vil)
Jeg satt brettet med kjeks på den rilla i ovnen som er mellom midten og toppen. Bland sammen havregryn og havremelk med hvetemel, margarin, bakepulver, sukker, 1/2 ts salt og ca. 3-4 mm tykkelse og stikk ut kjeks med former
Jeg satt brettet med kjeks på den rilla i ovnen som er mellom midten og toppen. Bland sammen havregryn og havremelk med hvetemel, margarin, bakepulver, sukker, 1/2 ts salt og ca. 3-4 mm tykkelse og stikk ut kjeks med former
Egendesignet bokmerke følger med. Bakeanvisning og oppskrift følger med. Med 50 forskjellige oppskrifter vil du aldri gå tom for ideer til brødbakst og småbakst, knekkebrød og wraps. Bland innholdet i glasset med 3 ss vann og 100 g melkefri margarin, og stek 18 nydelige havrekjeksmedsjokoladebiter, eller havrekjeksmed rosiner og krydder. 18 nydelige havrekjeks
Nordlanslefser, ambrosiabrød, havrekjeks, horn med ost og skinke, vaniljeboller, kanelsnurrer, pizza, bondebrød, focaccia og vafler både med og uten melk
Sikt mel og bekepulver i blandingen og rør med en metallskje. Mmmmmmm. Du trenger. 110g usaltet smør1 1/2 dl lyst brunt sukker1 egg1 liten teskje vaniljeessens2 1/2 dl havremel1 litt stor teskje bakepulver1 3/4 dl havregryn100g kokesjokolade eller mørk sjokolade, grovhakket100g hvit sjokolade, grovhakketStekes på 190 grader i 12-15min eller til de er gyllenbrune
Ha i vann og rapsolje, hender jeg må ha i bittelitt mer vann, men vær forsiktig med vannmengden. 1 pose havregryn600 gram toro kakemiks500 gram sukker1 flat ss vaniljesukker1 flat ss bakepulver1 ss natronSjokoladebiter i passe mengde 375 gram margarin2 dl rapsolje2 dl vannBland alt det tørre i en stor bolle
Her fikk jeg også et problem med å få kjeksene seige og ikke sprø. Sjokoladebiter i stedet er visst prøvd ut av mange, men tilbakemeldingene gikk på at det ble for søtt så jeg prøvde ikke engang