Jeg og Oliver fikk så veldig lyst på noe sjokolade-digg av noe slag, så jeg måtte ta et kort avbrekk fra bloggpausen min for å vise dere disse superenkle havrekjeksenemed kokos og sjokolade (kokosen kan sløyfes om du vil)
- Hakk sjokolade og nøtter og bland inn sammen med tranebær. - Smelt smøret, og bland dette inn i havregrynblandingen sammen med sukker, hornsalt, vaniljesukker og kanel
Ha i en scoop bakepro, vaniljeesens, opphakket sjokolade, litt salt, melk og vann. 3 dl havregryn ca 15g peanøtter En halv plate 70% sjokolade 6ss melk4 ss vann Kanel Salt 1 scoop bakepro Vaniljeesens Bruk en stavmikser til å lage mel av 3 dl havregryn og peanøttene
Mandel- og havrekjeksmed valnøtter og sjokoladebiter10 stk1 dl havremel eller havregryn1 dl mandelmel/finmalt mandel (eller prøv annet mel)2 ss peanøttsmør2 ts kokosolje eller smør2 ss sukrin gold eller annen søtningEn liten neve valnøtter, hakket0,5 dl melk20 gram sjokolade, hakket - jeg testa sukkerfri sjokolade fra helsekosten, og det funka som bare det
Du kan bruke andre nøtter, erstatte rosiner medsjokolade eller tørkede bær og teste ulike meltyper. Jeg har trikset litt med oppskriften for å gjøre kjeksene noe magrere og med mindre sukker
Havrekjeksen er ikke veldig søt, så de smaker veldig godt med brunost eller annet pålegg på, eller du kan droppe pålegg og tilsette sjokoladebiter eller trekke dem i sjokolade istedenfor når de er avkjølt
Da jeg kom i går kveld så fikk jeg blant annet forsinket påskeegg og havrekjeks av mamma, og oppskriften til havrekjeksen tenkte jeg å dele med dere nå