Gule erter koketid oppskrifter

Erter kjøtt og flesk. Sjøens matrett nr. 1

De aller fleste er nok vant med guleerter til denne deilige, kraftige, smakfulle norske retten. De grønne ertene, som har fått ligge over natten og bløtt seg opp, trenger ganske lang koketid
Gul ertesuppe kokt på svineknoke

Gul ertesuppe kokt på svineknoke

Kjøttet som brukes som base i denne retten sammen med de gule ertene er lettsaltet svineknoke, som er ett veldig typisk suppekjøtt
KÅL ✿ Husmannskost fra Sør Fron !

KÅL ✿ Husmannskost fra Sør Fron !

KÅL er egentlig en kjøttsuppe med erter. samt potet mot slutten av koketida. Dei kokte kål av kjøt og flesk, dei tilsette også erter og gryn frå eigen kålhage,
Fransk gul ertesuppe

Fransk gul ertesuppe

Jeg bruker guleerter som jeg legger i vann i ett døgn i forveien. Om du har dårlig tid, kan du bruke en boks grønnehusholdnings erter eller frosne også
KJEMPEGOD ERTESUPPE MED SALTKJØTT

KJEMPEGOD ERTESUPPE MED SALTKJØTT

Del svineknoken i to (trenger mindre koketid). Etter endt koketid, sil kraften. 500 gram tørkede guleerter. 500 gram tørkede guleerter
Gul ertesuppe med svineknoke

Gul ertesuppe med svineknoke

Tilsett kjøttet på slutten av koketiden og smak til med salt. 1 pakke tørkede guleerter. 1 pakke tørkede guleerter
Suppe frå Mexico

Suppe frå Mexico

Metoden eg beskriv i oppskrifta kan brukast på alle større, tørka belgfrukter, som kikerter, raude, svarte eller kvite bønner, eller guleerter
Hele-åkeren-skal-med-gryte

Hele-åkeren-skal-med-gryte

Jeg valgte å koke de gule ertene og favabønnene på forhånd. Ta i grønnsakene som trenger lengst koketid
Ertesuppe & Få bedre tid i hverdagen tips

Ertesuppe & Få bedre tid i hverdagen tips

Ha i oppskjært pølse i småbiter helt på slutten av koketiden. 250gr guleerter. 5 gulerøtter (kuttes i skiver). Kok opp vann sammen med buljong og erter og la det småkoke på middels varme i ca 2 timer. 250gr guleerter. 5 gulerøtter
Høstsuppe med lammekjøtt

Høstsuppe med lammekjøtt

Jeg har brukt guleerter, de bør helst legges i bløt kvelden i forveien, dette glemte jeg, men la ertene i bløt om morningen og de fikk ligge til utpå ettermiddagen
GOD GAMMELDAGS ERTERSUPPE

GOD GAMMELDAGS ERTERSUPPE

På slutten av koketiden tilsetter du kjøttet og lar det småputre til det har blitt varmt. Denne gangen foreslår jeg en tradisjonsrik ertersuppe kokt på lettsaltet svineknoke Vi starter med detteNei, startskuddet går egentlig dagen før når du legger erter i bløt
Tradisjonell norsk ertesuppe

Tradisjonell norsk ertesuppe

1 kg svinenakke500 g guleerter (tørre)3 gule løk2 ts timian2 laubærblader1 liten sellerirot4 gulrøtter1 purre3 l vann3 buljongterningersalt og pepperEtter å ha saltet svinenakken kvelden før og lagt ertene i vann, helte jeg av vannet og skar svinenakken i små terninger. 20 minutter før koketiden var over tilsatte jeg gulrøtter og purre. 500 g guleerter. 3 gule løk
Gul ertesuppe med svineknoke

Gul ertesuppe med svineknoke

Tilsett kjøttet på slutten av koketiden og smak til med salt. 1 pakke tørkede guleerter. 1 pakke tørkede guleerter

Suppe for kropp og sjel

Mot slutten av koketiden har man i bønnene og pasta etter ønske. Til fire personer, men lages like lett til 10, 20 eller 13 dl blandede bønner, linser og erter. 2 gulrøtter3 stilker stangselleri2 gule løkEn passe stor terning sellerirot1/2 squash1/2 auberginNok hvitløk3 laubærblad