De aller fleste er nok vant med guleerter til denne deilige, kraftige, smakfulle norske retten. Erter kjøtt og flesk er vel kanskje den retten som har lengst tradisjon til sjøs
Flesk og Pølser. 6 dl guleerter. YARPP powered by AdBistroPowered by 6 dl guleerter. Ertesuppe og punch er kanskje ikke den kombiansjonen man tenker først på
Svineknoke kokes med erter og byggryn. I denne oppskriften har jeg fulgt kokeboka til punkt og prikke, og selv om jeg ikke har brukt et fleskestykke, så mener jeg at svineknoke gjør samme nytten
Legg erter og byggryn i vann natten over. regel brukt, samt det kjøtet eller flesket som kunne brukes. og flesket var som regel røykt, tørka eller salta
1 pakke guleerter, legg i saltet vann over natten. Ha ben og flesk tilbake i kjelen, og kok godt i 1 time uten lokk. 1 pakke guleerter, legg i saltet vann over natten
Ha i erter, kjøtt og flesk. Legg kjøttet og flesket i vann kvelden før. La dette koke til kjøttet pg flesket er kokt, ca 3 timer. Ta opp kjøttet og flesket, skjær opp gulrøttene og ha de i kålsuppa (kjøttkraften) og kok 10 minutter før du har i potetene. 250 g guleerter
legg erter og gryn i bløt hver for seg natten over. Legg i flesket, kok opp og skum godt. Skjær rull og flesk i skiver, pølsene i stykker, og legg alt kjøttet fint på et fat sammen med kålrotskiver