Gule erter flesk oppskrifter

Erter, kjøtt og flesk

Skyll saltlaken av kjøtt og flesk. Legg kjøtt og flesk i kaldt vann i en kjele slik at vannet akkurat dekker kjøttet

Erter kjøtt og flesk. Sjøens matrett nr. 1

De aller fleste er nok vant med guleerter til denne deilige, kraftige, smakfulle norske retten. Erter kjøtt og flesk er vel kanskje den retten som har lengst tradisjon til sjøs
Saltkjøtt, erter og flesk

Saltkjøtt, erter og flesk

gule tørkede erter. lettsaltet sideflesk. Etter en time legger du i fleskestykket, og de siste 45 minuttene får kålroten koke med
KÅL ✿ Husmannskost fra Sør Fron !

KÅL ✿ Husmannskost fra Sør Fron !

Dei kokte kål av kjøt og flesk, dei tilsette også erter og gryn frå eigen kålhage,. KÅL er egentlig en kjøttsuppe med erter
Svensk Ärtsoppa och Punch.

Svensk Ärtsoppa och Punch.

Flesk og Pølser. 6 dl guleerter. YARPP powered by AdBistroPowered by 6 dl guleerter. Ertesuppe og punch er kanskje ikke den kombiansjonen man tenker først på

Hærens betasuppe

Svineknoke kokes med erter og byggryn. I denne oppskriften har jeg fulgt kokeboka til punkt og prikke, og selv om jeg ikke har brukt et fleskestykke, så mener jeg at svineknoke gjør samme nytten

Erter kjøtt og flesk

dl guleerter. Mens erter og kjøtt koker rør sammen smør og mel. Skjær knoke og flesk/kjøtt i skiver og anrett på serveringsfat sammen med
Saltkjøtt, erter og flesk

Saltkjøtt, erter og flesk

gule tørkede erter. Saltkjøtt, erter og flesk er kanskje ikke det vi spiser mest av i den varme årstiden
Skikkelig Ertesuppe

Skikkelig Ertesuppe

Altså god gammeldags erter, kjøtt og flesk. Først suppen, så kjøtt, flesk, poteter, kålrabi og selvfølgelig sennep
Erte- og byggrynssuppe

Erte- og byggrynssuppe

Legg erter og byggryn i vann natten over. regel brukt, samt det kjøtet eller flesket som kunne brukes. og flesket var som regel røykt, tørka eller salta
Ertesuppe på knoke med dijon og timian

Ertesuppe på knoke med dijon og timian

1 pakke guleerter, legg i saltet vann over natten. Ha ben og flesk tilbake i kjelen, og kok godt i 1 time uten lokk. 1 pakke guleerter, legg i saltet vann over natten

Erter, kjøtt og flesk

Skjær ferskt og salt kjøtt i skiver og anrett på serveringsfat med erter, grønnsaker og kokte poteter

Kål fra Sør-Fron (Oppland)

Ha i erter, kjøtt og flesk. Legg kjøttet og flesket i vann kvelden før. La dette koke til kjøttet pg flesket er kokt, ca 3 timer. Ta opp kjøttet og flesket, skjær opp gulrøttene og ha de i kålsuppa (kjøttkraften) og kok 10 minutter før du har i potetene. 250 g guleerter

Julesuppe fra Røros (Sør-Trøndelag)

Slå bløtingsvannet av erter og gryn og kok dem i kjøttkraften til de er knapt møre. Skjær rull og flesk i skiver og pølsen i stykker

Småmat fra Ål

Kok opp kraften, bland i kjøtt, erter, gulrøtter og poteter. Kok kjøtt, flesk og skinke sammen med et stykke kålrot

Røroskål (Sør-Trøndelag)

legg erter og gryn i bløt hver for seg natten over. Legg i flesket, kok opp og skum godt. Skjær rull og flesk i skiver, pølsene i stykker, og legg alt kjøttet fint på et fat sammen med kålrotskiver