Gulasjen er en enormt populær rett, både i og utenfor Ungarn og variantene av både oppskriftene og stavemåten er tallrike, men denne synes jeg ble veldiggod, og Madammen stjal restene til lunsj dagen etter
Til mat fikk vi gulasj for dere som lurer på hva dette er for noe, så er dette en nasjonalrett fra Ungaren, en slags form for en slags lapskaus, kjøtt, løk, paprika, og masse annet
Skjær opp baconfeittet i veldig små biter. Men den smakte av alt det vi ikkje kjente så godt til, heile det uoppdaga Aust-Europa, som vi skulle lære å kjenne i vekene som låg føre oss
Brukes i enkelte oster, og i Ungarn lages gulasj med karve. Sitronpepper er et blandingskrydder som egner seg veldiggodt til fisk, men kan også brukes til enkelte kjøttretter for eksempel til kylling
Krydderet er veldig fint i gulasj, men kan sikkert også brukes til andre ting. Også kalt “ungarsk krydderblanding”, sammensatt av det som internett mener er typisk ungarsk, og justert etter egen smak