Gryterett med oksekjøtt og rødvin oppskrifter

Oksegryte i ovn med kantareller

Oksegryte i ovn med kantareller

Denne velduftende og smakfulle gryteretten serveres med hjemmelaget potetmos og et dryss av smørstekte kantareller
Høstgryte

Høstgryte

Her er en medoksekjøtt, som kan byttes ut med grytekjøtt av andre typer om det er ønskelig. Legg i porsjoner med kjøtt i gryten når den er godt oppvarmet og brun kjøttet godt
Stifado

Stifado

Slik laget jeg denne deilige greske gryterettenmed spennende krydder på Marious vis. Stifado er en langtidskokt kanin- eller lammegryte med løk, tomat, kanel og andre aromatiske kryddere
Søndagsmiddag: Boeuf bourguignon

Søndagsmiddag: Boeuf bourguignon

Ut av dette kom det en fantastisk, klassisk gryterett. Du trenger en kilo oksekjøtt, jeg kjøpte en billig pakke med «Gulasch-kjøtt» – hva nå det er, som du bruner (i flere omganger) i en god porsjon smør i den store jerngryta di (ja, du har en stor jerngryte)
Gulash-suppe

Gulash-suppe

Gulash-suppe er en suppe, ikke en gryterett. Serveres gjerne med en kraftig rødvinog hjemmelagde brødstenger

SVAR

Dette er en gryterettmedoksekjøtt, rødvin, gulrøtter, løk, bacon, osv. Hovedsakelig jobber jeg med de samme menneske og har stort sett hatt de fleste kundene jeg har nå, i over et halvt år
Gryterett til hverdag eller fest

Gryterett til hverdag eller fest

Her er en gryte medoksekjøtt. Og den er nesten bedre dagen etter, så hva med å forberede retten til morgendagens gjester
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Dette er en deilig, velsmakende, og litt eksklusiv gryterett. Ha i kraft, rødvin, vann med maizena, laubærblad og noen kvister timian og la det hele koke under omrøring i ca
Beef Bourguignon

Beef Bourguignon

Dette er en skikkelig god gryterett, og den er absolutt noe man kan servere til gjester og fest. Vi hadde den nå i helgen, og det smakte nydelig sammen med en god og fyldig rødvin
Boeuf Bourguignon rødvinsgryte

Boeuf Bourguignon rødvinsgryte

Gryterettmed potetlokk. Server med hjemmelaget potetmos og godt brød. Beef bourguignon er tradisjonell fransk husmannskost, men har med tiden blitt opphøyet til haute cuisine
Boeuf bourguignon og babelsk forvirring

Boeuf bourguignon og babelsk forvirring

Men i staden sette kelneren ei lita kaserolle medoksekjøtt, gulrot og potet framfor meg. I ei gate på høgda ovanfor Latinarkvarteret tok ho meg med på ein bistro av den klassiske, franske sorten – med eldgammalt interiør, småruta dukar og stearinlys
Boeuf bourguignon (bøf bårginjå)

Boeuf bourguignon (bøf bårginjå)

Denne blandingen kan du strø over gryteretten når du serverer den. Det aller vanligste her er å servere gryta med kokt ris, mens franskmennene foretrekker kokte poteter
Burgundisk kjøttgryte

Burgundisk kjøttgryte

Server gryterettenmed ris eller kokte poteter. Her er kjøttgryten servert med ris og persille. Salt og pepper